Yogaoefeningen stimuleren je energieveld

Als energie ergens stroomt,  is het wel tijdens het beoefenen van allerlei yogaoefeningen. Elke groep van oefeningen heeft zijn eigen diepgang. Zo hebben de zogenaamde onderste bovenhoudingen, zoals onder andere kop- en schouderstand een diepe werking op het hormoon- en zenuwstelsel. Je voelt je na het beoefenen van deze houdingen in een andere belevingswereld. Je hele zenuwstelsel voelt zacht en ontspannen aan. Je reactie naar anderen is zachter. Kortom je energieveld is anders.

Achteroverbuigingen openen het mentale en emotionele lichaam

Achteroverbuigingen hebben een hele andere diepgang; ze openen niet alleen het fysieke lichaam, maar ook het mentale – en emotionele lichaam. Je voelt deze veranderingen tijdens het uitvoeren van de oefeningen. Je bent meer naar buiten gericht en dat kan heel nuttig en prettig zijn.

Vooroverbuigingen brengen je dichter bij jezelf

Vooroverbuigingen, die je sowieso na een aantal achteroverbuigingen moet doen, zorgen ervoor dat je weer dichter bij jezelf komt op mentaal en emotioneel niveau. Je voelt je als het ware weer helemaal op je gemak bij jezelf, alsof je thuis bent gekomen. Na een aantal vooroverbuigingen zie je het energieveld van mensen weer veranderen.

Twisten maakt je zachter en rustiger

Twisten maken het buik- en borstgebied zacht en de wervelkolom krachtig. Je ziet aan mensen dat ze zachter worden en rustiger gaan ademen.

Het waarnemen van het energieveld als yogaleraar

Je kunt absoluut zien dat het energieveld van mensen is veranderd;de ogen staan ontspannen, de huid is anders van kleur en de ademhaling gaat rustig in en uit. Het hele energieveld is duidelijk anders voor of na een yogales.
Voor de yogaleraar zelf verandert er daadwerkelijk iets in zijn of haar energieveld tijdens het geven van een les. Je voelt je meegaan met het energieveld van de groep, dat steeds meer wordt afgestemd op elkaar.
Door de opleiding tot energetisch therapeut wordt het nog mooier om met een groep mensen op deze manier te werken en te mogen observeren en sturen en zodoende steeds beter de energie in en om mensen te kunnen en mogen waarnemen.