Ga direct naar de inhoudGa direct naar de hoofdnavigatie
Bel ons gerust: 0418 51 57 82
Logo Sonnevelt opleidingen10 keer op rij verkozen tot beste opleider van Nederland
Ga naar alle opleidingen
LinkedINInstagramFacebookTwitterYouTube

Hormoonexpert Vivian Reijs over de (pre)menopauze

In de wereld van hormonen en de (pre)menopauze heeft Vivian zich weten te onderscheiden als een expert met een missie. Haar fascinatie voor hormonen begon zo'n 14 jaar geleden, toen hormonale klachten zoals PMS en schildklierproblemen haar leven begonnen te beheersen. Ondanks verschillende benaderingen en therapieën vond ze geen echte oplossing, totdat ze een boek over hormonen ontdekte en haar eerste opleiding als Trainer Hormoonfactor bij Sonnevelt volgde.

Van student naar expert

Maar hormoonexpert ben je niet zomaar dus er volgden meer opleidingen, waaronder een opleiding tot hormoontherapeut, orthomoleculaire voedingsleer, evolutionaire voedingsleer en een driejarige HBO-opleiding in Psycho Neuro Immunologie (PNI). Deze laatste opleiding liet alle puzzelstukjes in elkaar vallen voor diepere oorzaken van gezondheidsklachten, waar hormonen vaak een sleutelrol spelen.

Vivian benadrukt dat hormonen alles in ons lichaam aansturen. “Ons hele lichaam wordt aangestuurd door hormonen. En daarom vind ik dat ook zo interessant en is het gewoon echt mijn missie om taboe nog meer te doorbreken en vrouwen daar alles over te leren. Want als je weet hoe je lichaam werkt, dan pas kan je ook iets doen aan de klachten die je hebt.”

Nu, op 46-jarige leeftijd, heeft Vivian zelf ervaren hoe het lichaam verandert tijdens de premenopauze. Ze deelt openhartig hoe ze haar eigen levensstijl heeft aangepast, vooral als 'stresskipje', om hormonale balans te behouden. Ze heeft haar kennis nog verder uitgebreid door online trainingen te volgen bij experts in Amerika, en deze inzichten vormen nu de basis van haar eigen methode.

Hormoonproof leven: Geen magische pil, wel een holistische aanpak

Als het gaat om hormonale gezondheid, wijst Vivian erop dat er geen magische oplossingen zijn. “Er is geen magic pill en er is geen magic trick. Als je het over hormonen hebt, dan heb je het altijd over een heel orkest dus je wil ook altijd alle hormonen eigenlijk meenemen.” Het draait allemaal om het creëren van een gezond hormonaal evenwicht. Stressvermindering staat op de eerste plaats, gevolgd door het herstellen van de bloedsuikerspiegel. Haar benadering omvat ook aandacht voor de lever en darmen, aangezien deze organen een essentiële rol spelen bij hormonale gezondheid. Vivian deelt in de masterclass tips en tricks om deze doelen te bereiken.

Directe verbeteringen door "hormoonproof"leven

Vivian benadrukt dat vrouwen die haar benadering volgen, snel verbeteringen kunnen ervaren. Vermindering van prikkelbaarheid en een betere slaap zijn vaak als eerste merkbaar. Gerichte suppletie kan nog extra resultaten opleveren. Op lange termijn kunnen vrouwen die werken aan hun bloedsuikerspiegel en algemene hormonale gezondheid zich fitter voelen en minder last hebben van een wolk in het hoofd. “Je merkt al snel als vrouwen aan de bloedsuikerspiegel gaan werken, dan voelen ze zich al veel fitter en hebben ze veel minder last van die wolk in hun hoofd.”

Wat kun je verwachten van Vivian's masterclass?

Vivian Reijs verzorgt voor Sonnevelt de masterclass Vitaal door de (pre)menopauze, gericht op vrouwen van 40 jaar en ouder. Hierin gaat ze niet alleen in op gebruikelijke symptomen zoals opvliegers en slecht slapen, maar ook op bredere aspecten zoals veranderingen in vetverdeling, cognitieve functies en weerstand.

“Het is een informatieve masterclass waarin ik ook heel veel de interactie met de vrouwen wil aangaan, om in te gaan op waar zij mee worstelen als coach of met de klanten die zij dan behandelen. En ik wil ze de leefstijl tips en tricks geven die passen bij een 40 plusser. En niet alleen maar het hebben over de opvliegers en het nachtzweten. Er gaat veel meer om in het lichaam dan alleen maar dat. Jouw hele lichaam verandert en ik wil eigenlijk al die fases met ze doornemen zodat zij ook vrouwen nog veel beter kunnen helpen en ook met mijn methode aan de slag kunnen gaan.”

Wil jij op de hoogte blijven van de startdata? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief, onderaan deze pagina.