Ga direct naar de inhoudGa direct naar de hoofdnavigatie

18 juni is de online informatieavond. Ben jij erbij?

Bel ons gerust: 0418 51 57 82
Logo Sonnevelt opleidingen10 keer op rij verkozen tot beste opleider van Nederland
Ga naar alle opleidingen
LinkedINInstagramFacebookTwitterYouTube

Sonnevelt Opleidingen sluit zich aan bij Complementair Groep

Uitbreiding strategische samenwerking toonaangevende Nederlandse opleiders

Hedel, 21 mei 2024 - Sonnevelt Opleidingen uit Hedel heeft vandaag bekend gemaakt dat het onderdeel is geworden van Complementair Groep, het moederbedrijf achter Nederlands grootste onafhankelijke IT-opleider Vijfhart.

Sonnevelt is gespecialiseerd in opleidingen en cursussen op het gebied van vitaliteit, gezondheid en welzijn. Sinds de oprichting in 1995 heeft Sonnevelt meer dan 25.000 professionals opgeleid en beschikt het over 22 opleidingslocaties verspreid over Nederland van waaruit de opleidingen worden verzorgd. In 2023 behoorde Sonnevelt voor de tiende keer op rij tot de Beste Opleiders van Nederland.

Onder leiding van de huidige directeur Karin Leijten zal Sonnevelt Opleidingen zich als zelfstandig merk blijven richten op de particuliere markt. Om de uitbreiding op de zakelijke markt mogelijk te maken is Sonnevelt Zakelijk opgericht en is Inge Mol onlangs benoemd als directeur. Dankzij de samenwerking krijgt Sonnevelt toegang tot de zakelijke klanten van de bedrijven binnen Complementair Groep.

Karin Leijten, directeur van Sonnevelt Opleidingen:
"Onze motivatie om ons aan te sluiten bij Complementair Groep komt voort uit onze overtuiging dat samenwerking leidt tot synergie. 'Samen is beter' is een kernwaarde die we delen. Door deze krachtenbundeling kunnen we onze impact vergroten en nog beter inspelen op de behoeften in de markt. Al ruim 29 jaar bieden we hoogwaardige opleidingen op het gebied van gezondheid en vitaliteit die bijdragen aan het welzijn en de professionele groei van onze studenten en dat blijven we doen. Door deze samenwerking zien we vooral groeimogelijkheden op de zakelijke markt." 

Inge Mol, directeur van Sonnevelt Zakelijk:
"Positief denken, leren omgaan met stress en een zinvol leven leiden vormen de basis van je welzijn. Door juist naar al deze aspecten als geheel te kijken is er voor werkgevers en werknemers veel winst te behalen. Met onze expertise helpen wij bedrijven om een gezonde en veerkrachtige werkomgeving te creëren."

Bastiaan Janssen, CEO van Complementair Groep:
"Wij zijn verheugd met Sonnevelt als zevende label binnen Complementair Groep. Het past binnen onze groeistrategie waarbij wij constant op zoek zijn naar een verbreding van ons aanbod aan kwalitatieve opleidingen, cursussen en trainingen. Sonnevelts toewijding aan kwaliteit en focus op vitaliteit vult ons huidige portfolio uitstekend aan en versterkt onze positie als toonaangevende opleidingsgroep."

Over Complementair Groep:
Complementair Groep is een groep van gespecialiseerde en toonaangevende Nederlandse opleidingsbedrijven: Vijfhart IT-Opleidingen, Coach+Result, AT Computing, Cibit, EPI Europe, Vijfhart arbo-opleidingen en Sonnevelt. Door de krachten te bundelen, delen deze bedrijven een cultuur van ambitie, kwaliteit, verbinding en groei. Meer informatie: complementair.nl