Alicia Euwema docent bij Sonnevelt

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Alicia Euwema

Ik wil mijn passie in het werken met mensen overdragen

Het stimuleren van zelfontwikkeling in mezelf en anderen, geven mij een mogelijkheid om mijn passie in het werken met mensen over te dragen. Het onderwijs is mijn basis, ik ben vanuit mijn werk in het basisonderwijs geboeid geraakt door het werken rond sociaal-emotionele thema´s en ben me vanuit die basis verder gaan specialiseren. Mijn werken in mijn begeleidingspraktijk met volwassenen, kinderen en gezinnen, gecombineerd met mijn werk als trainer, geeft me steeds weer nieuwe inspiratie in het lesgeven. 

Levenskracht

Vitaliteit betekent levenskracht, een overvloed aan energie. Kinderen hebben een enorme levenskracht en kijken naar de mogelijkheden die iedere dag hen biedt. Ze leven in het nu, waar volwassenen vaak leven in het verleden en in de toekomst. Ik werk er graag aan, om die kracht ten volle de ruimte te geven, ook bij de volwassenen die ik ontmoet. 

Werken op maat

Sonnevelt past bij mij, vanwege de persoonlijke benadering waar ze voor kiezen. Binnen coaching en in het lesgeven is werken op maat een belangrijke waarde voor me. Binnen Sonnevelt wordt dit gewaardeerd. 

Mijn achtergrond

Ik ben orthopedagoog en coach voor volwassenen en kinderen. Ik heb onder meer gewerkt met dak- en thuisloze gezinnen, met vluchtelingen en met delinquenten. In mijn eigen praktijk werk ik vooral vanuit bekrachtigend werken, om zo een gedragsverandering te stimuleren.  

Mijn vakgebied

Voor Sonnevelt Opleidingen geef ik les in Kindercoach en Levenscoach. Daarnaast geef ik diverse specialistische bijscholingen op het gebied van het werken met diverse coachingsmethodieken. 

Publicaties

  • “Ik ben de rotte aardappel in de zak”. Motieven en achtergrond van drugssmokkelaars. (Kwalitatief onderzoek i.s.m. F. Zohrie, 2010)
  • ´Het stimuleren van sociale vaardigheden bij kinderen in het lager onderwijs door middel van muzische vorming´ (Kwalitatief onderzoek, 2007)

 

Studenten over Alicia Euwema

“Alicia heeft heel veel kennis, kan dingen goed uitleggen, heeft een lage drempel om haar persoonlijk te benaderen om persoonlijke zaken met haar te bespreken. ”
Esther Dufornee
“Alicia Euwema is voor mij een zeer inspirerende docent. Ze haalt het beste in je boven. Ik bewonder niet alleen haar manier van lesgeven, maar ook haar coachtalenten. Ze voelt en weet zeer goed waar het om draait bij een coachingsgesprek. Ik ben heel blij dat ik haar heb mogen ontmoeten, het is een mooi cadeautje voor mij.”
Christine Defré