Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Bianca Blom

Mijn passie

Toen Sonnevelt mij de vraag stelde: 'Wil je docent worden van de opleiding Jongerencoach?' was de keuze voor mij meteen gemaakt. Niet alleen omdat mijn hart begon te zingen om weer les te geven. Maar vooral vanwege het samenwerken met en trainen van volwassenen die uiteindelijk jongeren gaan begeleiden. Deze 'indirecte' manier van werken met jongeren paste perfect in de verdere ontvouwingen van m'n passie en visie.

Dynamiek in de groep

De dynamiek in de groep is mijn inspiratiebron en tevens mijn spiegel. Het is prachtig om elke keer weer te zien hoe individuen samen een groep vormen, en hoe de onderliggende dynamiek waardevolle informatie is voor ieder individu binnen de groep. Bijvoorbeeld door bewust te kijken naar welke 'plek' je inneemt in de groep. Als trainer onderdeel te zijn van de dans met de groep en het dan ook nog te hebben over het vak coaching is prachtig werk.

Als je je hart volgt, dan klopt het

Vitaal leven betekent voor mij je hart volgen in alle eenvoud die hierin weerklinkt. Je verbinden met je wijsheid en vertrouwen dat het leven zich ontvouwt. Ook als het in het dagelijks leven niet zo eenvoudig lijkt te gaan. Juist dan met open hart te blijven kijken naar wat op dat moment is, is de essentie voor mij.

Een glimlach van oor tot oor

Sonnevelt stimuleert en faciliteert om je hart te volgen. Zowel voor de trainers, werknemers en de studenten. Daarbij voel ik een vrije stroom van energie waarin je passie gewaardeerd wordt en er ruimte is om te groeien. Een glimlach van oor tot oor en een warm hart als ik aan Sonnevelt denk.

Mijn achtergrond

Zolang als ik mij herinner is voor mij het leven als een reis. Een reis naar jezelf! Het werd binnen een jaar na mijn afstuderen wel duidelijk dat m'n passie uitgaat naar kinderen en jongeren, in combinatie met onderwerpen als wensen, wijsheid en verbinding. En met mn nieuwsgierige blik en ontluikende passie heb ik mezelf van econome naar docente VMBO zien ontwikkelen, om tussendoor in Zimbabwe te werken en andere lange reizen te maken. Om uiteindelijk in 2010 mijn eigen onderneming te starten als coach. Het is werkelijk genieten om getuige te mogen zijn van alle 'ontdekkingsreizen' die een ieder maakt.

Mijn vakgebied

Naast het lesgeven bij Sonnevelt, geef ik één dag in de week les op een ROC. Daar mag ik jongeren begeleiden in het acclimatiseren in Nederland, nadat ze hun eigen land ontvlucht zijn. Verder richt ik mij op het creëeren van lesmateriaal voor jongeren/scholen waarin thema's als wensen, wijsheid en verbinding centraal staat.
Systemisch werken en kijken loopt als een rode draad door mijn werk. Met als voorbeeld de vragen: welke plek neem je in in je gezin van herkomst en wat is de relatie met de plek die je inneemt in het hier en nu? Wauw, het is zo krachtig om de verbinding te maken tussen wat was en wat is.
Niet alleen de ogen die opengaan wanneer hier helderheid in komt. Ook de energie die weer gaat stromen , nadat een blokkade opgelost is. Voor mij is systemisch werk een diepgaande, eenvoudige en krachtige wijze om jezelf en je relatie met de wereld om je heen te ontdekken.

Publicaties

  • 'Hoe leef ik mijn wens?' 1e druk 2011
  • Een doe-boek voor jongeren om zelf te ontdekken wie ze werkelijk zijn.
  • Een eerste stap om op eigen wijze expressie te geven aan je wijsheid, wensen, passie of ideeën.

 

Studenten over Bianca Blom

“De manier van training geven van Bianca heeft een enorm positief effect op mij gehad. Ik voelde me enorm gedragen, gezien en (in mijn zijn) gelaten tijdens de opleiding. Iedereen werd in zijn of haar eigen waarde en coachstijl volledig (vrij) gelaten. Er stond geen ‘lerares’ voor ons die een programma uitdraait. Nee, er stond iemand die het vak ademt en leeft en durfde te zijn met dat wat zich aandiende in de groep. Een stijl die mij aanstaat en waar ik met veel plezier van heb geleerd. ”
Tessa Karim
“Bianca is een verschrikkelijk goede docent. Zij is niet perfect, wel echt en open, en zo zijn wij aan het leren. Bianca heeft mij bij de hand genomen en een pad geduid dat nog niet gelopen is. Dat maakt verschil. ”
Roland Brakel
“Bianca is een half jaar lang mijn trainer geweest tijdens de opleiding Jongerencoach. Met haar rust, authenticiteit, vakkennis, vrolijkheid, vertrouwen en liefde voor het vak maakt ze van elke trainingsdag een dag om naar uit te kijken. Ze heeft een scherp oog voor zowel de groep als voor individuele processen en persoonlijke groei. Bianca heeft de gave om je jouw eigen pad te laten lopen en op de juiste momenten achter, naast of voor je te staan. Vol vertrouwen, wetend dat alles wat je nodig hebt al in jezelf aanwezig is. Dat Bianca onze groep heeft begeleid heb ik ervaren als een cadeau.”
Albertien Oppenheimer
“Bianca is puur. Ze straalt rust en tegelijkertijd kracht uit. Haar energie weet zij goed te verdelen. Ze heeft oog voor eenieder uit de groep. Gaat respectvol om met dat wat iedereen deelt. Waardeert ieders inbreng. Ze is eerlijk maar ten alle tijde subtiel. Ze daagt uit, maar dringt niet op. Ze luistert met aandacht. Ze is op haar gemak met haar ongemak. Ze is. ”
Annette Dik