Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Bianca Blom

Onderzoeken wie ik ben, loopt als een rode draad door mijn leven. Op jonge leeftijd koos ik voor het vak van docent dat de deur naar mijn eigen innerlijke kracht opende. 

Het leven en mezelf begrijpen

Van jongs af aan heb ik het verlangen om het leven en mezelf te begrijpen. In mijn jeugd stonden onrust, de scheiding van mijn ouders en nieuwe samengestelde gezinnen centraal. Ik leerde mezelf hoe ik mij kon aanpassen om erbij te horen en om confrontaties te vermijden. Daarnaast ontwikkelde ik als kind een vermogen tot zelfredzaamheid. Ik verlangde naar erkenning, liefde en begrip voor hoe mijn leven zich ontvouwde. Van jongs af aan had ik een diep vertrouwen dat het leven en het menszijn oneindig veel meer moest zijn dan ik op dat moment ervaarde.

Het roer om

Begin twintig was ik toen mijn lichaam een duidelijk signaal gaf dat ik niet authentiek leefde. Ik kon zo niet verder. Na vele innerlijke reizen en hapto-begeleiding ging in 2005 het roer om: letterlijk de wereld ontdekken door te verhuizen naar Zimbabwe. De sprong in het diepe, angsten overwinnen en nieuwe horizonnen verkennen waren de ingrediënten voor verdere transformatie. Ik ontdekte in die periode hoe ik eenvoudig dicht bij mezelf kon zijn.  

Ik gun iedereen een bezield leven

Inmiddels ben ik opgeleid als jongerencoach, familieopsteller en energetisch begeleider. Ik houd ervan mensen te vergezellen van inzicht naar transformatie. En blijf zelf toegewijd aan mijn eigen pad van transformatie. De heilzame antwoorden die ik ontdek, integreer ik weer in mijn werkwijze en aanbod. Ik gun ieder mens een bezield leven, waarin je volle potentieel vrijkomt.

Mijn vakgebied

Naast mijn werk als trainer Jongerencoach begeleid ik (jonge) mensen die worstelen met familiedynamiek, relaties en verbinding met zichzelf. Voor jongeren heb ik een doe-boek geschreven Hoe leef ik mijn wens?. Doel is om jongeren zelf te laten ontdekken wie ze zijn en vanuit innerlijke kracht te leven. Ik geef supervisie aan docenten en jongerencoaches. En ik faciliteer een leerwerkgroep op het gebied van systemische (familie) opstellingen.

Als je je hart volgt, dan klopt het

Vitaal leven betekent voor mij je hart volgen in alle eenvoud die hierin weerklinkt. Je verbinden met je wijsheid en vertrouwen dat het leven zich ontvouwt. Ook als het in het dagelijks leven niet zo eenvoudig lijkt te gaan. Juist dan met open hart te blijven kijken naar wat op dat moment is, is de essentie voor mij.

Publicaties

  • 'Hoe leef ik mijn wens?' 1e druk 2011
  • Een doe-boek voor jongeren om zelf te ontdekken wie ze werkelijk zijn.
  • Een eerste stap om op eigen wijze expressie te geven aan je wijsheid, wensen, passie of ideeën.

Studenten over Bianca Blom

“De manier van training geven van Bianca heeft een enorm positief effect op mij gehad. Ik voelde me enorm gedragen, gezien en (in mijn zijn) gelaten tijdens de opleiding. Iedereen werd in zijn of haar eigen waarde en coachstijl volledig (vrij) gelaten. Er stond geen ‘lerares’ voor ons die een programma uitdraait. Nee, er stond iemand die het vak ademt en leeft en durfde te zijn met dat wat zich aandiende in de groep. Een stijl die mij aanstaat en waar ik met veel plezier van heb geleerd. ”
Tessa Karim
“Bianca is een verschrikkelijk goede docent. Zij is niet perfect, wel echt en open, en zo zijn wij aan het leren. Bianca heeft mij bij de hand genomen en een pad geduid dat nog niet gelopen is. Dat maakt verschil. ”
Roland Brakel
“Bianca is een half jaar lang mijn trainer geweest tijdens de opleiding Jongerencoach. Met haar rust, authenticiteit, vakkennis, vrolijkheid, vertrouwen en liefde voor het vak maakt ze van elke trainingsdag een dag om naar uit te kijken. Ze heeft een scherp oog voor zowel de groep als voor individuele processen en persoonlijke groei. Bianca heeft de gave om je jouw eigen pad te laten lopen en op de juiste momenten achter, naast of voor je te staan. Vol vertrouwen, wetend dat alles wat je nodig hebt al in jezelf aanwezig is. Dat Bianca onze groep heeft begeleid heb ik ervaren als een cadeau.”
Albertien Oppenheimer
“Bianca is puur. Ze straalt rust en tegelijkertijd kracht uit. Haar energie weet zij goed te verdelen. Ze heeft oog voor eenieder uit de groep. Gaat respectvol om met dat wat iedereen deelt. Waardeert ieders inbreng. Ze is eerlijk maar ten alle tijde subtiel. Ze daagt uit, maar dringt niet op. Ze luistert met aandacht. Ze is op haar gemak met haar ongemak. Ze is. ”
Annette Dik