Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Elise Brugman

Samen op pad

Het mooie aan het docentschap is het delen van kennis, waarbij we samen op pad gaan om het beste uit de deelnemers te halen. Ik vind het heerlijk om mijn passie en enthousiasme over te brengen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de deelnemers zich veilig genoeg voelen om hun droom waar te maken.

Jij bent zelf het instrument

Als je met mensen werkt ben jij zelf het instrument en dus is het van belang dat je doorleeft wat je gaat doen als coach. Vanuit de praktijk weet en ervaar ik hoe belangrijk zelfkennis en ervaring is en dat dit fundamenteel is als coach. Het mooie aan lesgeven is mijn bijdrage in de begeleiding rondom dit ontwikkelingsproces. Daarnaast heb ik grote interesse in zowel het groepsproces, als de individuele processen binnen de groep.

Veerkracht

Een vitaal leven betekent voor mij het volgen van je passie, zodat je met volle energie, kracht en vreugde het leven kunt leven. Een ongezonde levensstijl kan invloed hebben op je geestelijke gezondheid, zoals stress, vermoeidheid en drukte in het hoofd. Wanneer hier een goede balans in gevonden wordt, ontwikkelt iemand veerkracht. Je voelt jezelf dan zowel geestelijk als lichamelijk in staat om datgene te doen waar je hart ligt!

Persoonlijke aandacht

Wanneer men een opleiding bij Sonnevelt volgt, betekent dit: veel persoonlijke aandacht krijgen, hulp en begeleiding zodat men kan groeien op zowel persoonlijk- als professioneel vlak. Dit sluit helemaal aan bij mijn kernwaarden.

Mijn achtergrond

Van jongs af aan heb ik grote interesse in het gedrag van mensen. ´Waarom doet iemand zoals hij doet?’  is een vraag die vaak door mijn hoofd ging in de omgang met anderen. Dit maakt dat ik oprecht geïnteresseerd ben in iemands verhaal en graag mensen om me heen heb. Vanuit deze interesse ben ik allerlei sociale studies gaan volgen. Het mooie van deze studies was enerzijds mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en anderzijds de kennis toepassen in het begeleiden van mensen zodat zij persoonlijk kunnen groeien.

De keuze voor de opleidingen Toegepaste Psychologie en Levenscoach zijn dan ook niet zomaar uit de lucht komen vallen. De wetenschappelijke theorieën vanuit de psychologie en het uitvoeren/toepassen van de theorie binnen de Levenscoach, waar je echt het vak leert, geven voor mij een goede basis om antwoord te vinden op ‘Waarom doet iemand zoals hij doet?’

Mijn vakgebied

Na mooie ervaringsjaren binnen werkgebieden als gemeente, kinderopvang in zowel binnen- als buitenland (Ecuador) en commerciële organisaties, is de wens ontstaan om vanuit een eigen praktijk te werken. Een praktijk waar ruimte is voor oprechte aandacht en persoonlijke ontwikkeling & groei. Waar iemand zich veilig voelt om te zijn wie hij/zij is en hun hart te volgen. Ik heb me gespecialiseerd in het werken met trauma’s. Ik heb brede ervaring in het begeleiden van volwassenen, jongeren en kinderen.

Coaching is voor mij dé manier om mensen te helpen meer uit zichzelf te halen. Het resultaat van een coachtraject is concreet en meetbaar. Dat maakt het laagdrempelig en toepasbaar. Hierbij staat de interactie tussen je hoofd en je gevoel centraal; welke patronen zijn daarin te ontdekken, welke belemmerende gedachten zijn er die het gedrag beïnvloeden en hoe kunnen we je gevoel en je gedachten in balans brengen zodat het doel bereikt kan worden. 

Studenten over Elise Brugman

“Wat ben ik blij dat ik de opleiding Kindercoach heb gedaan, mede door mijn docent Elise Roest. Wat een vreselijk leuke meid, haar feedback was altijd positief waar je echt mee verder kon en die je het gevoel gaven dat jij een geboren coach bent. Ze had altijd een positief antwoord en als het iets minder ging dan zag zij nog het positieve erin. Ben blij dat zij mijn docent was.”
Altina van Erkelens
“Wat was Elise een geschenk! Al tijdens de eerste les was duidelijk wat een warme en fijne persoon zij is, en dat weerspiegelt zich in haar lessen. Zij geeft ze op een ontspannen manier, en heeft daarin oog voor haar studentes. Ook het nauwe contact heb ik enorm gewaardeerd. Tijdens de opleiding heb ik op persoonlijk gebied wat te verwerken gekregen en Elise heeft mij enorm geholpen daarbij, zoals ik het haar ook al heb gezegd, zij is een enorme PLUS!”
Nathalie Van de Velde
“Echt, wat leer ik veel van Elise! Ze geeft voorbeelden, is positief, legt tijdens de lessen heel goed uit, geeft veel ruimte om zelf te oefenen en geeft tijdens de coachpraktijkopdracht na elke teruggekoppelde sessie heel uitgebreid en opbouwend feedback. Hoewel ik zeker niet haar enige student ben, behandelt ze elke mail alsof ze maar één iemand hoeft te begeleiden. Hoe ze dat voor elkaar krijgt naast lesgeven en een eigen praktijk, is me een raadsel. ”
Ilse Geverink