Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Gitta Reiszner

Krachtig en kwetsbaar tegelijk

Mijn passie ligt bij ontwikkelingsgericht werken met mensen, individueel en in groepen. Mensen zijn zo krachtig en kwetsbaar tegelijk als ze werkelijk naar zichzelf durven kijken. We nemen allemaal iets mee uit onze eigen geschiedenis, uit ons eigen nest. Wie zich daar bewust van is, kan zichzelf als instrument veel beter leren bespelen en inzetten. Als je je zelf echt van binnenuit leert kennen, kan de levensenergie weer stromen en komt uniciteit in persoonlijk leiderschap en vakmanschap naar boven. Mensen daarbij begeleiden ervaar ik als heel vervullend.

Vitaal leven is Verbinding

De laatste jaren besef ik dat ik best eenzijdig bezig was in mijn leven. Als hardwerkende manager, docent en coach, ben ik veelal dagelijks bezig met wat er “tussen de oren zit”. Met mijn handen werken was me niet langer meer gewoon en ik was min of meer vervreemd van mijn eigen lichaamsritme. Op een diep existentieel niveau was ik niet meer verbonden met alles wat ons omgeeft. Door die verbindingloosheid verloor ik aan kracht en empowerment om in dat geheel bezield een rol te spelen. Het roer moest om, meer zintuigelijk leven. In mijn tuin in de Betuwe ben ik veel bewuster gaan tuinieren, wat een wonder om je eigen appels, peren, pruimen en bessen te zien groeien en te kunnen oogsten. Ik heb mezelf een opvouwbare mountainbike cadeau gedaan en als ik nu naar een opdrachtgever fiets, ruik ik onderweg het landschap in plaats van uitlaatgassen. Vitaal leven gaat overigens niet alleen over verbinding met de natuur, maar over de verbinding met jezelf en met het grotere geheel waartoe je behoort vanuit jouw unieke plek in de wereld.

Ervaren op identiteitsniveau

Ik ben gefascineerd door wat leerprocessen en leerervaringen betekenen voor mensen. Leerervaringen gaan gepaard met inzicht en betekenisgeving, met waarde toevoegen aan wie je ten diepste bent en aan wat je doet. Het is steeds de beweging, als een lemniscaat, waarbij zich steeds opnieuw een kernvraag voordoet. Dat is ook exact wat Sonnevelt in mensen teweegbrengt, geen leerprocessen aan de oppervlakte, maar diep ervaren op identiteitsniveau. Ik heb het zelf mogen ervaren als student en mag nu mijn bijdrage leveren als docent. Daarom voel ik me hier zeer welkom en op mijn plek.

Mijn achtergrond

Ik ben opgeleid in de Bedrijfskunde, Opleidingskunde, Gedrag- en Veranderkunde, aangevuld met diverse Trainers- en Coachopleidingen in Nederland en de VS. Ik beschik over ca. 15 jaar ervaring in met name de hoger onderwijs sector in vraagstukken op het snijvlak van persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling en organisatieontwikkeling. Als docent, trainer en coach begeleid ik mensen individueel of in groepsverband. Daarnaast ben ik manager op een grote Hogeschool.

Studenten over Gitta Reiszner

“Een warm welkom, een gevoel dat je er mag zijn, een echte blik op je gericht, een gemeende interesse, een luisterend oor, maar toch ook die enorme belangrijke spiegel die ze soms kan ophouden. Hierdoor kan ik mezelf zien vanuit een ander perspectief, vanuit mijn andere ik, vanuit mijn hart, vanuit mijn emotie. Een spiegel die ik niet kende, maar die soms eng is om in te kijken en me onzeker maakt, maar steeds meer vertrouwd wordt. Gitta geeft me de moed om over mezelf na te denken, zonder mezelf slecht te vinden. Ze zorgt voor me en voor de rest van de groep en laat er van alles ontstaan, dankzij Gitta leer ik mezelf steeds beter kennen. Dat is een bijzondere gewaarwording en ik omarm het met mijn hele hart en ziel. Geen ander iemand had me dit cadeau kunnen doen, dankzij Gitta en mijn eigen moed om een opleiding te volgen ben ik in een paar maanden tijd enorm gegroeid op allerlei vlakken. Ik koester dit.....”
Liselotte Westerbeek
“Gitta ervaar ik als een warme, liefdevolle, wijze, openhartige, inspirerende docent. Ze spreekt vanuit haar hart en schroomt niet om kwetsbare levenslessen openhartig te delen. Deze praktijkvoorbeelden zijn een grote aanvulling op de opleiding. Een docent die boeit en mij aanzet tot groei. Dank je wel voor wie je bent en wat je overbrengt aan de studenten. ”
Jolanda Lems