Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Hanneke Hoens

Verbonden met elkaar en vanuit je eigen kracht

Ik vind het telkens weer een wonder als mensen beseffen dat ze al ‘heel’ zijn.  Het is al goed, je hoeft niets of niemand te worden, je bent het al: jezelf. Verbonden met elkaar en vanuit je eigen kracht.

Ik kom uit een onderwijs familie zoals ze dat zeggen. Mensen begeleiden op hun persoonlijke ontwikkeling en hun vaardigheden zit me in mijn bloed. Maar ik wilde graag met volwassenen werken, daarvoor moest ik vond ik eerst zelf volwassen worden, of beter gezegd levenservaring opdoen. Toen ik een aantal jaren geleden een grote carrière stap wilde zetten was het eindelijk tijd om mijn hart te volgen.

In mijn coachpraktijk begeleid ik mensen op het verbeteren van hun vitaliteit en stressbeheersing, maar zeker ook bij het verwezenlijken van dromen. Hierbij is voor mij de samenwerking van lichaam en geest erg belangrijk. Ik krijg vaak de vraag: ‘kun je me helpen meer bij mijn gevoel te komen’. Voor mijn loopbaan als coach heb ik jarenlang bij een bank gewerkt. Daar heb ik me gericht op hoe je om gaat met alle veranderingen die op je pad komen. Een logische overstap naar het coachen vanuit mijn eigen praktijk. Het werken met individuen en met groepen brengt voor mij alles samen.

Mijn levensvisie

Stresscounseling was een logische stap vanuit mijn ervaring in het bedrijfsleven waar ik veel met stress te maken had, bij mezelf maar ook bij collega’s. Vernieuwend coachen is mijn levensvisie, ik ben zo dankbaar dat ik dit principe door mag geven aan anderen.  Psychologie in de Praktijk, was de eerste opleiding die ik zelf deed bij Sonnevelt, een kadootje voor mezelf. De nadruk ligt op ieders persoonlijke proces gecombineerd met psychologische achtergronden.

Leven in het nu

Vitaal leven betekent voor mij goed zorgen voor balans. Balans in bewegen, voeding, rust, contacten, maar vooral zinvol leven vanuit mijn hartscontact. Ik ben hier in mijn lessen, in mijn coachpraktijk maar zeker ook in mijn dagelijks leven iedere dag mee bezig. Leven in het nu, als je gaat waarnemen heb je veel meer oog voor alle kleine en grote wonderen die het leven je geeft.

Als een vis in het water

Sonnevelt is een warm bad waar het gaat om leren, groeien en vooral het ontmoeten van jezelf en elkaar. Het heeft mezelf veel gebracht eerst als cursist en nu als docent. Ik voel me als een vis in het water.

Mijn vakgebied

Mijn beroep is Vitaliteitscoach en Trainer. Ik ben als docent Stresscounseling, Vernieuwend Coachen en Psychologie in de Praktijk aan Sonnevelt Opleidingen verbonden. Ik geef les in persoonlijke ontwikkeling, coachvaardigheden en achtergronden van stress. Hierbij gaat het niet om de theorie maar om het ervaren en vooral leven vanuit je hart. Vernieuwend Coachen is voor mij de kers op de taart, een levenshouding. Bij Stresscounseling leer je coachen, het geeft je achtergronden en basisvaardigheden. Psychologie in de praktijk, was voor mij zelf een kadootje toen ik vanuit de zakelijke wereld voor het eerst kennismaakte met de wereld van vitaliteit. Heerlijk dat ik nu zelf les kan geven bij deze opleidingen.

Mijn coachpraktijk richt zich op iedereen die zijn vitaliteit wil verhogen. Uitgeleerd ben ik nooit, ik heb me de laatste jaren gespecialiseerd in hooggevoeligheid, systemische werken, psychopathologie en mijn laatste diploma Jongerencoach.

Leven vanuit je hart, persoonlijke ontwikkeling, in contact zijn met jezelf, stress (met alle ins en outs), coachvaardigheden en nog veel meer.

Studenten over Hanneke Hoens

“Wat ik bijzonder aan Hanneke vindt, is hoe ze verbinding maakt. Ze weet heel snel tot de kern te komen en geeft daarmee het idee dat ze dwars door je heen kijkt. Het voelde voor mij direct alsof ze me kent en ook begrijpt. Ze geeft vaak en goede feedback en doet dit op een voor mij prettige manier. Ze is kort en bondig en ‘to the point’ op zo’n manier dat je er echt niet omheen kan. Hierdoor heb ik veel over mezelf geleerd en me echt persoonlijk verder ontwikkeld. ”
Natascha Vos
“Hanneke heb ik leren kennen als een warme, betrokken, geduldige (!) en ervaren docent en coach. Voor mij is Hanneke een inspirerende vrouw die mij heeft laten zien op welke verschillende manieren je je eigen unieke coachkwaliteiten in kunt zetten. Haar no-nonsense aanpak houdt je scherp. Haar kennis van het bedrijfsleven gecombineerd met de uitdagingen in het dagelijkse (gezins)leven hebben mij iedere les weer weten te boeien. ”
Nicole Ostendorf
“Wat ik bijzonder aan Hanneke vindt, is hoe ze verbinding maakt. Ze weet heel snel tot de kern te komen en geeft daarmee het idee dat ze dwars door je heen kijkt. Het voelde voor mij direct alsof ze me kent en ook begrijpt. In hoe Hanneke communiceert zowel verbaal als non verbaal, maak dat zij voor mij het verschil maakt in vergelijking met andere docenten en trainers waar ik mee heb mogen werken. Ze is empathisch, maakt verbinding en beweegt mee en weet op het juiste moment feedback of informatie te geven op een neutrale en heldere manier. Verder houd ik van haar pragmatische aanpak en resultaatgerichtheid. ”
Natascha Vos
“Wat Hanneke zo bijzonder maakt is haar kunst van het verhalen vertellen. Ieder nieuw thema leidt ze altijd in met een mooi verhaal of een bijzonder gedicht. Je hangt meteen aan haar lippen. Verder zijn haar lessen nooit saai omdat ze een mooie mix weet te maken van theorie en praktijk. Als het even kan leidt ze tussendoor ook nog wat lichaamsoefeningen waar je energie van krijgt. Wat een genot om les te hebben van haar!!”
Colette de Graaf
“Ik wil docente Hanneke Hoens (PIP-opleiding) een mooie kleurrijke pluim bij deze geven omdat zij dit dubbel en dwars verdient. Doordat zij de lessen op een professionele en vakkundige manier heeft gegeven ben ik nu zover dat ik durf los te laten en vertrouwen in mezelf heb. Hanneke deelde haar eigen ervaringen en stelde zich daarmee kwetsbaar op, was heel eerlijk, stelde vragen op een manier die je aan het denken zette. Ze steunde de groep op een professionele en toch warme manier. Ze heeft ons allemaal heel mooi begeleid in 13 verschillende persoonlijke processen! Knap hoe ze dat gedaan heeft naast haar drukke gezinsleven en overige werkzaamheden. Met een beetje weemoed heb ik afscheid genomen maar ik voel me nu krachtiger dan ooit! ”
Lian van der Heijden
“Ik vind Hanneke Hoens een compliment waard omdat ze op een zeer gelijkwaardige wijze met ons omgaat. Iedereen krijgt de ruimte om te leren en te ontwikkelen. En door de juiste vragen te stellen geeft ze ieder meer inzicht in de eigen ontwikkelpunten.”
Corinne Buck