Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Jennifer de Jonge

Inspirerend

Het docentschap ervaar ik als enorm inspirerend. In cursussen en trainingen die ik mag verzorgen kom ik telkens weer opnieuw in aanraking met cursisten en studenten die ieder voor zich uniek zijn en elk hun eigen leerproces gaan doorlopen om zo hun eigen unieke kwaliteiten verder te ontwikkelen. Het is prachtig dat ik daarin mag meelopen en kan faciliteren. Zeer inspirerend is altijd weer te ervaren hoe creatief groepen kunnen zijn. Ik leer daar veel van. Het mét en ván elkaar leren vind ik zeer boeiend.

Dicht bij mezelf

Vitaliteit ervaar ik zelf wanneer ik vanuit mijn passie leef. Dan kan ik heel dicht bij mezelf blijven, authentiek zijn en leven vanuit mijn eigen kernwaarden. Dan voel ik inspiratie en positieve energie in mijn leven. Dingen lijken dan vanzelf te gaan, “de flow”. Zelf heb ik dit al vaak mogen ervaren. Wat ik belangrijk vind is naar mezelf kijkend- dat ik geleerd heb te herkennen wanneer het gevoel van vitaliteit afneemt, daarop adequaat kan reageren en mezelf weer in mijn kracht kan zetten.

Aandacht voor de mens als geheel

Sonnevelt past bij mij omdat deze organisatie uitgaat van een holistische kijk op het individu en op groepen. Dat zie ik terug in cursussen die, náást de nodige vakinhoudelijke kennis, ook veel aandacht hebben voor de mens als geheel. Denk hierbij aan de psyche, het fysieke, iemands leefomgeving, etc. Wat maakt dat iemand denkt zoals die denkt, zich voelt zoals die zich voelt en doet zoals die doet? Met deze vragen als leidraad worden cursisten en cliënten getriggerd om inzicht te verwerven en daadwerkelijk te veranderen om zo gestelde doelen te kunnen bereiken. 

Mijn achtergrond en vakgebied

Vanuit mijn studie en werkervaring als voedingskundige en diëtist heb ik mij nader bekwaamd in communicatietechnieken (NLP-master, NLP-trainer, NLP-counselor) die ik nu inzet in mijn praktijk voor coaching, counseling en dieetadvisering. Naast het verzorgen van trainingen begeleid ik personen en bedrijventeams met diverse (levens-) vragen en uitdagingen. Het gaat hierbij om verandertrajecten.

Studenten over Jennifer de Jonge

“Wat haar bijzonder maakt is dat ze de hele dag 100% geeft en vol energie is. Zij is betrokken, persoonlijk, verteld ook iets over zichzelf en kijkt verder dan alleen de lesstof. Door haar brede ervaring kan ze veel dingen op verschillende manieren uitleggen en dat helpt! Daarnaast is het heel leuk dat ze afwisselende energizers gebruikt waardoor we veel rust maar ook lol met elkaar hebben! ”
Susanne Prinz
“Vanaf les 1 vond ik haar bijzonder omdat ze heel natuurlijk, vriendelijk en positief lesgeeft en veel weet vanuit haar werkervaring maar niet betweterig overkomt. Ze straalt uit dat ze haar werk als gewichtsconsulent en als docent met veel plezier doet en is zo een mooi voorbeeld voor de groep. Ze oordeelt niet en zegt dat er niks goed of fout is aan het voedingspatroon van een cliënt omdat ieder zo zijn voorkeuren heeft op het gebied van voeding. Ze maakt tijd en ruimte voor alle vragen en opmerkingen vanuit de groep. Ze geeft veel praktische tips. De lesdagen bij haar zijn boeiend en plezierig! ”
Julia Hagoort
“Jennifer geeft op een leuke en enthousiaste manier les. Haar passie voor voeding en coaching is terug te zien in hoe ze lesgeeft en enkel door haar te observeren tijdens de les leer ik al ontzettend veel. Dan bedoel ik hoe ze tijdens de les met de studenten praat en de vraagtechnieken die ze hierbij toepast. Jennifer heeft een brede kijk en daardoor ziet ze niet één manier als de enige/juiste. Zolang de basis "regels" kloppen, geeft ze de ruimte aan het individu om zelf invulling te geven aan hoe en wat. Uiteraard blijven de richtlijnen en voorwaarden van het voedingscentrum hierin centraal.”
Dylan
“Jennifer is een lieve, prettige, betrokken, ruimdenkende, oplossingsgerichte en ervaren docent, die weet waar ze over praat en het ons allemaal heel goed uitlegt! Met andere woorden, een super docent! Zij is onze rustfactor en geeft ons vertrouwen dat wij het allemaal kunnen en onze weg gaan vinden in onze toekomst als gewichtsconsulenten!”
Paulien de Jong
“Haar gevoel naar de groep is oprecht, echt, warm en open. Ze kan je motiveren en goed luisteren en weet je altijd het duwtje in de goede richting te geven. ”
Mandy Dekker
“Ik ben zeer tevreden over Jennifer de Jonge. Ik heb fijne lessen van haar gehad op een rustige duidelijke manier. Ze heeft veel geduld en kan je echt op je gemak stellen. Ze ziet bij iedereen wel een positieve eigenschap, wat je weer veel zelfvertrouwen geeft!”
Diana van Greuningen