Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Jiska de Klerk

Zonder oordeel kijken en luisteren

Al in het onderwijs ging mijn belangstelling uit naar kinderen 'waar iets mee was'. Ook later in de jeugdzorg waren het juist de getraumatiseerde jongeren waar ik het beste mee kon werken. Omdat ik zonder oordeel kijk en luister, nemen kinderen en jongeren met wie ik werk me vaak in vertrouwen.

Bewustwording

Doordat ik leef met een chronische ziekte is gezondheid en vitaliteit voor mij van groot belang. In de afgelopen jaren heb ik ontdekt dat vitaal leven op vele manieren en niveaus bereikt kan worden. Het begint bij bewustwording, bij elke keer opnieuw de balans durven opmaken. Ik vind dat inmiddels een mooie ontdekkingstocht.

Je bent zelf het instrument

De visie van Sonnevelt: “Je bent zelf het instrument waarmee je werkt als coach”, maakt dat ik me thuis voel bij dit instituut. Ook ik blijf mezelf als coach en docent ontwikkelen. Dat ik mezelf in kan zetten om anderen te begeleiden vind ik één van de mooiste elementen van dit vak.

Mijn achtergrond

Werken met mensen, en kinderen in het bijzonder, heeft mij altijd enorm geboeid. Ik heb gewerkt in de Jeugdzorg en het onderwijs en heb in 2009 mijn bedrijf Jippie opgericht. Daar komen mijn 2 passies samen: lesgeven aan groepen en het begeleiden van persoonlijke processen.

Mijn vakgebied

In mijn natuurpraktijk begeleid ik met veel plezier kinderen, jongeren en volwassenen. Mijn expertise ligt op het gebied van traumaverwerking, ik ben altijd met name geïnteresseerd in hoe lijf en geest daarin met elkaar samenwerken. Als docent geef ik les aan verschillende coach-opleidingen in Nederland.

Studenten over Jiska de Klerk

“Jiska is mijn docent op dit moment. En wat haar zo bijzonder maakt is dat zij zo eigen is. Niets aan haar is gemaakt of gespeeld. Zij laat mij zien wie ik ben. Zij kan kritisch zijn en van haar accepteer ik dat ook makkelijk omdat zij er geen oordeel aan toevoegt. Ook maakt zij mij deel van haar persoonlijke leven en dat vind ik heel prettig. Hierdoor durf ik mij nog opener te stellen wat mijn ontwikkeling ten goede komt. Jiska is grappig. Weet van elke les een feestje te maken. Zelfs als de onderwerpen zwaar zijn. Ik ga altijd met een goed gevoel naar huis terug. ”
Niels Lam
“Ik heb haar ervaren als een zeer ervaren coach en boeiende docente. Ze heeft een warme persoonlijkheid met een goed inzicht in wat er in de groep en bij de individuele deelnemers speelt en weet dit op een zorgvuldige, opbouwende duidelijke manier aan te kaarten en ons hierin te begeleiden. Jiska heeft een breed pallet aan coachingsvaardigheden en tools waar ze ons deelgenoot van heeft gemaakt en waar ik dankbaar gebruik van heb gemaakt.Ze is creatief in haar werkvormen en weet goed aan te sluiten bij de behoeftes van ons als groep en individu. Een docent om zuinig op te zijn!! ”
Dianne van Dulmen
“Jiska is een hele lieve warme betrokken docent. Ze laat iedereen in zijn waarde en laat ons op een juiste manier fijne en bruikbare methodieken zien.”
Leonie Graat