Jolijn Hendriks docent bij Sonnevelt

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Jolijn Hendriks

Wie je écht bent in je kern

“Ja” zeggen tegen het leven, dat is mijn drive in het docentschap. Niet alleen tegen de fijne dingen in het leven, maar ook met nieuwsgierigheid en openheid kijken naar de obstakels die je ontmoet en te zien wat dat je heeft te zeggen of wat het je kan brengen. Aan huis heb ik een praktijk voor psycho-sociale hulpverlening die ik de “Droomsmidse” heb genoemd. Het is mooi als je -net als een kind- nog kunt dromen en wensen, dat je iets nastreeft of een doel probeert te bereiken in je leven. Tegelijk ervaar je onderweg naar die droom dat niet alles uitkomt zoals je had gewild, maar dat geeft je juist de kans te worden wie je echt bent in je kern.

Je eigen non-verbale taal

Lesgeven is voor mij het doorgeven van die boodschap en nieuwsgierigheid naar het leven aanwakkeren bij aankomende coaches. Tegelijk vind ik het mooi hen te laten kijken vanuit de open ruimte zonder oordeel, omdat het je meer laat zien van degene die hulp vraagt. Ik daag mijn cursisten uit te kijken naar hun eigen non-verbale taal en dat van de ander (94 % van onze taal is non-verbaal!). Je uiterlijk is een vertaling van wie je innerlijk bent en wat je leeft.

Als je van binnen straalt gaat het licht in je ogen aan

Mensen vinden hun evenwicht wanneer ratio en gevoel samenwerken. En dan zie ik ook, dat men vitaal gaat leven. Als iemand van binnen straalt gaat het licht in de ogen aan en dat vind ik prachtig om mee te maken!

Holistische mens-visie

Sonnevelt sluit met hun holistische mens-visie erg aan bij mijn manier van werken. Binnen deze organisatie coördineer ik inhoudelijk de opleidingen Kindercoach en Levenscoach. Mijn specialisaties zijn hooggevoeligheid, traumaverwerking, non-verbale taal en opvoeding.

Mijn achtergrond

Ik heb een pedagogische- en coachingsopleiding als basis. Maar de beste inspirators blijven toch mijn kinderen en cursisten!

Mijn vakgebied

In oktober 2014 verscheen mijn boek ‘ Puur Hooggevoelig” bij uitgeverij AnkhHermes. Aan mijn eigen opleidingsinstituut geef ik trainingen m.b.t. Hooggevoeligheid en Traumaverwerking voor kinderen en volwassenen.

Publicaties

1997 “Als Eva”

2013 Artikel over EMDR bij jonge kinderen in vakblad “Vroeg”

2014 Puur Hooggevoelig -uitgeverij AnkhHermes

2015 Artikel over hooggevoeligheid in BodyMind-versie van Happinez.

Studenten over Jolijn Hendriks

“Mijn docenten van de Kindercoach hebben mij bijzonder gemaakt. Jolijn heeft mij vleugels gegeven om kinderen te coachen door vooral op zoek te gaan naar jezelf en je eigen waarde en identiteit. Ze heeft tijdens de opleidingsdagen met liefde en uitstraling haar kwaliteiten van Kindercoach doorgegeven.”
Marili Willems
“Jolijn heeft heel veel praktijkervaring, wat ze tijdens de lessen inbrengt (methodieken, voorbeelden). Jolijn kan goed observeren en analyseren en heeft een persoon in een mum van tijd door. Daardoor kan ze gericht vragen stellen, waardoor iemand meteen bij zijn gevoel zit.”
Esther Dufornee
“Voor mij is Jolijn een rustige, warme en vooral inspirerende docent met de nodige humor. Ze gaf mij vrijheid in denken en handelen, ik mocht mijn eigen pad bewandelen. Er was geen oordeel in goed/fout en dat is nieuw voor mij. Voor de presentatie was ik totaal niet zenuwachtig en ook twijfelde ik niet of het wel goed was, het was van mij. Het was mede daardoor een fijne opleiding, waar ik graag naartoe ging.”
Henriëtte Trommelen
“Wat Jolijn bijzonder maakt, is dat Jolijn Jolijn is. Jolijn is zo puur. Ze weet mij en de groep erg te inspireren. Ze stelt iedereen in de groep erg op zijn gemak. Ze geeft je echt het gevoel dat je goed bent, zoals je bent!!! Ze brengt rust in de groep. Ze heeft heel veel levenservaring waardoor ze ontzettend veel weet en veel praktijkvoorbeelden vertelt. Ze is gewoon een bijzonder mens! Jolijn maakt het verschil door zichzelf te blijven en ze kijkt echt naar een ieder. Ze wil iedereen helpen beter in hun vel te laten zitten en dit doet ze met heel veel liefde en aandacht. Ze heeft me geholpen in te zien dat ik goed ben zoals ik ben ook al voelde ik me soms anders dan anderen. Dit heeft mij veel kracht gegeven.”
Vanessa van der Sommen