Karlijn Pieterse is docent bij Sonnevelt

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Karlijn Pieterse

Van kennis naar praktijk

Onderwijs is geen eenrichtingsweg: studenten vergaren kennis en oefenen met methodieken, en tegelijk leert ook de docent weer van de ervaringen en de dynamiek in de groep. Ik geef met veel plezier onderwijs op het gebied van (neuro)psychologie en coaching, en vooral het stuk van het omzetten van kennis naar praktijk.

Spiegelende docent

De afgelopen jaren heb ik een aantal zeer inspirerende docenten mogen ontmoeten. Ik streef ernaar om zelf ook, zoals zij, op een transparante, oprechte en aandachtvolle manier les te geven. Achteraf denk ik wel eens dat hetgeen waarvan ik het meest heb opgestoken 'tussen de lessen door' gebeurde: de zelfreflectie, de reflectie met medestudenten en de spiegelende docent.

Leven in harmonie

Vitaal leven omvat zoveel! Het betekent voor mij meer dan je lichamelijk fit voelen. Het gaat erom dat je leeft in harmonie: in harmonie met je eigen wensen en behoeften, en zo veel mogelijk ook met die van anderen. Dit kan alleen als je vanuit je hart leeft.

Waarom Sonnevelt

Ik waardeer de praktische insteek van de onderwijsmodules, waardoor het geleerde direct in de praktijk kan worden (uit)geoefend. Bovendien heb ik Sonnevelt als student leren kennen als een onderwijsinstelling waarbij persoonlijke aandacht en kwaliteit hoog in het vandaal staan.

Mijn achtergrond

In mijn 20-er jaren heb ik twee psychologiestudies afgerond aan de universiteit: klinische psychologie en neuropsychologie. In 2013 heb ik bij Sonnevelt de opleiding Kindercoach gedaan en daarna ook de cursussen traumaverwerking en Fluisterkind.

Mijn vakgebied

Momenteel werk ik als kindercoach en psycholoog in mijn eigen kindercoachpraktijk in Voorschoten (nabij Leiden). In mijn praktijk ontvang ik kinderen die om welke reden dan ook niet lekker in hun vel zitten. Mijn focus ligt op het begeleiden van kinderen (en hun ouders) in een echtscheidingssituatie. Ik werk daarbij met verschillende methodieken, o.a. traumaverwerking, en in januari start ik met de oudertraining New Beginnings. Dit is een uniek programma, vanuit de USA, dat ouders leert hoe zij hun kinderen beter kunnen ondersteunen na de scheiding.