Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Lia Goossens

Waarom ben je docent geworden?

Als docent inspireer ik zowel studenten als mijzelf in verbinding uit te dagen om SPOENCK te leven en coachen. SPOENCK is het woord dat Pippi Langkous verzon voor alles waarvan ze nog niet wist wat het was. Ze verstond de kunst om steeds weer een nieuwe perceptie op het leven te krijgen door elke dag weer met een open nieuwsgierige houding te ontdekken. Door haar optimistische houding beschikte ze over een sterke krachtbron voor interne vitaliteit en had hiermee ook een weergaloze aantrekkingskracht op andere mensen.

Wat inspireert jou om les te geven?

Als docent zal ik je uitnodigen, trainen en coachen om op een Speelse, Originele, Eigenzinnige, Nieuwsgierige, Creatieve, Kleurrijke (SPOENCK) manier je (coachende) leven naar je eigen zin in te richten.

Wat betekent vitaal leven voor jou?

Vitaal leven betekent voor mij leven vanuit mijn passie, mijn talenten en daar richting aan te geven door te doen waar bij mij 'de lamp van aan gaat.' Dat wat zo bij mijn kern hoort laten stralen.

Waarom past Sonnevelt bij jou?

Sonnevelt Opleidingen past als een warme jas omdat deze alle mensen op een persoonlijke wijze respectvol en zorgvuldig wil uitdagen om hun talenten en kwaliteiten volledig tot hun recht te laten komen. Wil je “SPOENCKEN?” Wees welkom!

Mijn achtergrond

Mijn opleidingen tot maatschappelijk werker, therapeut, trainer en coach brachten mij uiteindelijk tot mijn huidige job van international NLP-trainer. Binnen mijn opleiding hiertoe heb ik Pippi Langkous bestudeerd en gemodelleerd, zodat ik haar “state of mind” kan overdragen.

Mijn vakgebied

Mijn vakgebied is een combinatie van doceren, trainen en coachen, waarbij de visie en uitgangspunten van NLP  de rode draad vormen. Dit doe ik als freelancer. Mijn werkwijze: lichtheid in diepgang.

 

Studenten over Lia Goossens

“Ze kan heel goed de groep aanvoelen en meebewegen. Ze geeft ruimte voor ideeën en emoties en weet toch aan het einde van de dag de stof behandeld te hebben…. en dat vindt ik TOP! Lia weet altijd weer een stukje humor in te brengen is een heerlijke warme persoonlijkheid! Dat wilde ik even kwijt!”
Yvar de Weerd
“Lia Goossens. Haar persoonlijkheid sprak me heel erg aan. Heel open en warm. Mooie coachervaringen opgedaan. Ik ben heel tevreden over alle docenten. Ieder brengt het op haar manier en dat is de kracht van de opleiding. ”
Marijke Minten
“De wijze waarop zij een open sfeer creëert in de groep en tegelijkertijd toegankelijk doch zeer kundig is maakt haar bijzonder. Gezien mijn eigen achtergrond als docent/trainer ben ik mij sterk bewust van de vaardigheden en houding die ik waardeer bij een docent. Ik vond het heel knap hoe Lia een warme band creëerde met haar leerlingen, maar ook voortdurend oog heeft voor de groepsdynamica. Lia luistert, verhaalt, observeert, schakelt, motiveert, voelt aan, beweegt mee en laat zichzelf echt zien voor de groep. Dit maakt haar bijzonder! Lia maakt voor mij het verschil, omdat ze telkens leermomenten opzoekt tijdens de lessen en zich hierin niet beperkt tot het eigenlijke lesplan. Haar kennis met NLP neemt zij ook zeker mee in de lessen. Dit vind ik een waardevolle toevoeging. Verder kan Lia goed relaties leggen tussen vraagstukken binnen de groep en de essentie van de opleiding en deze op een enthousiaste manier onderwijzen. ”
Robin Lechner
“Als docent brengt ze de lesstof op een zeer boeiende wijze over. Ze is persoonlijk en op z’n tijd kwetsbaar. Haar jarenlange ervaring als coach en hulpverlener resulteert in veel interessante praktijk voorbeelden. Daarnaast laat ze ons tijdens de oefeningen in de les zien en ervaren, hoe je effectief de diverse coaching tools kunt inzetten!”
Karel van Dommelen