Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Mark van der Galiën

Waarheden ontdekken

Ik ben docent geworden omdat het mijn passie is om mijn kennis en ervaring door te kunnen geven. Studenten inzicht geven, ze laten ervaren en leren hun eigen waarheden te ontdekken vind ik geweldig om te doen. De student in zijn of haar waarde laten is voor mij daarin een centraal thema. Sinds 2008 geef ik met veel plezier les.

Groot effect op de gezondheid

Voeding, gecombineerd met bewegen, is voor mij de basis van gezondheid en vitaal leven. Voeding is iets wat je dagelijks mee te maken hebt. Aanpassingen van voeding, zelfs kleine, hebben al een groot effect op gezondheid en vitaliteit. Voor mijzelf is voeding passie omdat ik zo kan genieten van eten en de bereiding ervan. Gezond eten en leven motiveert vanuit zichzelf, omdat je je er zo goed bij voelt.

Midden in het leven staan

Vitaal leven betekent voor mij me gezond en krachtig voelen. Het betekent in balans zijn op de gebieden van werk en privé, in inspanning en ontspanning. Het houdt voor mij ook in dat ik midden in het leven sta en mij blijf ontwikkelen. De drive om zelf te willen leren, begrijpen en groeien maakt dat ik me het meest vitaal voel.

Volg je passie

Sonnevelt staat voor korte lijnen naar de student met een duidelijke boodschap: ontwikkel jezelf en volg je passie. De waardering voor de individuele inbreng en ontwikkeling van de docent is groot en geeft me veel vrijheid. Deze dingen zijn mij op het lijf geschreven.

Mijn achtergrond

Ik werk als natuurgeneeskundig therapeut en als docent. Ik heb HBO natuurgeneeskunde met als specialisatie voeding en fytotherapie (kruidengeneeskunde) gevolgd. Daarnaast heb ik een didactische opleiding gedaan. Verder ben ik gezondheidsdrogist en yogadocent.

Mijn vakgebied

Ik geef les in natuurvoeding, voeding, fytotherapie en yoga.

Publicaties

Onder andere deel van de Sonnevelt lesmap natuurvoeding. Verder lesstof voor meerdere opleidingen en het maken van elektronische leeromgevingen. Artikel “Smaakversterkers: de harde waarheid” op website Sonnevelt.

Studenten over Mark van der Galiën

“Fijn dat we jou als docent hadden, rustig en alles duidelijk uitgelegd. De lessen liepen gestructureerd en waren goed opgebouwd. Je merkt dat het je passie is en dat je heel veel van voeding afweet, dit kan je ook enthousiast overbrengen. Ook de yoga aan het eind van de les vond ik een leuke afwisseling. Ik heb met plezier de lessen gevolgd en heel veel geleerd over (natuur) voeding. ”
Mirjam Grooten
“Ik heb de opleiding tot natuurvoedingsadviseur als zeer waardevol ervaren. Mark is een fijne leraar die veel kennis van zaken heeft. Hij is rustig en gestructureerd dus des te leuker is het als hij af en toe de geest krijgt en dan ontzettend grappige opmerkingen maakt. Hij weet een balans te vinden tussen goed uitleg geven en een bepaalde luchtigheid waardoor ook het wat complexer stof goed behapbaar blijft.”
Vivian Svendsen
“Ik was al een tijd op zoek naar een goede opleiding over voeding en die heb ik in NVA gevonden. Ik heb van A tot Z genoten. De lesstof, het samen verzorgen van de lunches, de medecursisten en de opgedane kennis. Ik heb echt het gevoel dat ik met dit diploma zelf in de praktijk aan de slag kan. De bevlogenheid van docent Mark maakt deze opleiding tot een feestje. ”
Lianda van Dam
“Ik vind Mark een fijne en betrokken docent. Het was goed merkbaar dat hij met veel plezier voor de klas stond om het vak NVA te doceren. Dat was vooral te zien aan; de brede kennis die hij beschikt over Natuurvoeding, de structuur en opbouw van de les, de extra materialen en producten die hij meenam, tot aan de ontspanningsoefeningen aan het eind van iedere lesdag. Daarnaast was er altijd ruimte voor extra uitleg over de lesstof. ”
Bianca Cronie
“De opleiding NVA is een ontzettend leuke en leerzame opleiding. De lesmethoden zijn erg afwisselend (koken, proeven, presenteren, luisteren, leren) en het grootste deel van de informatie uit de lesstof was voor mij nieuw en interessant. Mark van der Galien weet ontzettend veel over voeding en is een inspirerende docent; hij heeft me vooral leren nadenken over wát ik nu eigenlijk in mijn mond stop en wat dat met mijn lichaam doet. En dat is toch wel de kern van wat een natuurvoedingsadviseur zou moeten weten. ”
Yvette Hiemstra