Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Mieke de Vriend

Effecten van voetreflextherapie

Ik vind het leuk en boeiend om ervaringen en kennis te delen met mensen die ook meer willen weten over de mens, zijn gezondheid en de effecten van voetreflextherapie op klachten. Ik heb zelf destijds veel geleerd en iedereen zou dat ‘moeten’weten, over bijvoorbeeld wat voeding met je doet of  wat de effecten zijn van stress.

Leren

Het contact met andere geïnteresseerde mensen. Van elkaar leren, want ik leer ook nog steeds.

Wat betekent vitaal leven voor jou?

Voor mij heeft een vitaal leven te maken met dingen doen waar je blij van wordt, die je energie geven. En, vooral jezelf zijn. Mijn moto is: “ wees gerust jezelf er zijn al anderen genoeg”.

Leuke collega’s

Ik heb zelf de opleiding voetreflex bij Sonnevelt gevolgd en ik vind het een goed en prettig opleidingsinstituut die weet waar ze voor staat. Albert is zeer inspirerend en collega’s zijn erg toegankelijk en open voor suggesties. Ze gaan mee met de tijd. Leuke collega’s is fijn om te hebben, zeker wanneer je een eigen praktijk hebt. Informatie uitwisselen en samen er wat van maken, dat doen ze bij Sonnevelt opleidingen!

Mijn achtergrond

Na de Mavo ben ik verder gegaan met de opleiding tot Schoonheidsspecialiste. Dat was kennelijk nog niet wat ik zocht en ik ben uiteindelijk jurist geworden. Ik heb enkele jaren gewerkt bij de voedingsbond en FNV ledenservice om er vervolgens weer achter te komen dat ik het “menselijke” aspect miste. Ik heb een eigen praktijk aan huis als Schoonheidsspecialiste en ben, kort nadat ik gestart ben, met de opleiding voetreflextherapie begonnen. Ik heb nu merendeels cliënten voor de voetreflex.

Mijn vakgebied

Ik vind het boeiend hoe mensen denken, beslissingen nemen en hoe iedereen verschillend omgaat met gebeurtenissen.