Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Mieke Haksteen

Mooie verbindingen

Ik ben docent geworden omdat ik graag mijn ervaringen en kennis overbreng aan anderen. Het mooie aan dit vak is, dat ik, buiten het overdragen van kennis en ervaringen, ook door de studenten word geïnspireerd. Hun verhalen en ervaringen zijn leerzaam en inspirerend en dienen vaak als leidraad om de thema’s die de opleidingen 'Basis Coach' en ‘Stress en Burn-out Coach' bieden, met elkaar uit te werken. Hierdoor ontstaat een mooie verbinding tussen de studenten onderling en tussen mij, als docent, en de studenten.

Vitaal leven

Voor mij gaat het in vitaal leven om het in verbinding met elkaar van elkaar leren.

Op mijn plek

Sonnevelt biedt mij als docent de mogelijkheid op deze manier te werken, ik voel me in deze organisatie dan ook als een vis in het water.

Mijn achtergrond

Ik heb een juridische achtergrond en ik heb jarenlang in zowel uitvoerende als leidinggevende functies gewerkt. Mijn focus veranderde langzaam van het inhoudelijk deel van het werk naar het welzijn van de collega’s. Dit werd voor mij de reden om uiteindelijk voor het coach- en trainersvak te kiezen en ik heb hiervoor zelf bij Sonnevelt, onder meer, de opleiding ‘Vitaliteitscoach’ gevolgd.

Mijn vakgebied

Naast mijn docentschap bij Sonnevelt begeleid ik teams bij bedrijven en organisaties die worstelen met een goede samenwerking. Ook coach ik mensen die op enige manier een relatie met elkaar hebben en coach ik mensen individueel.

Studenten over Mieke Haksteen

“Wat Mieke zo bijzonder maakt is de passie waarmee ze voor de groep staat. Haar enthousiasme is aanstekelijk, haar vastberadenheid, humor en warme uitstraling maken dat je iedere lesdag weer, er alles aan doet om het maximale eruit te halen. Het mooie is, dat gebeurt ook! Door voorbeelden uit haar eigen leven te verweven met de theorie weet ze de lessen persoonlijk te maken. Ze weet iedereen te raken en te betrekken. Een les van Mieke voelt als thuiskomen, een warm welkom. ”
Wendy Wielemaker
“Haar humor is het eerste wat me te binnen schiet. Ze kan dingen zo lekker ‘recht voor zijn raap’ zeggen. Heel ‘raak ‘ maar altijd op een liefdevolle manier. Je onthoudt haar boodschap omdat het herkenbaar is, heel duidelijk en vaak grappig geformuleerd. Ze luistert heel goed naar alle deelnemers, betrekt iedereen erbij en stelt goede, scherpe vragen waardoor je aan het denken gezet wordt. Je leert op een natuurlijke en spontane manier bij haar.”
Irma Leijten
“Een krachtige, liefdevolle en hele mooie vrouw. Ik herken mezelf heel erg in Mieke. Zij zet je aan het denken en zet je aan tot handelen. Haar manier van coachen is zo liefdevol. Met haar vraagstelling balanceert ze op een zijden draad maar dat is coachen. Aftasten hoe ver je kunt gaat! Haar lessen over afscheid nemen waren zo intens. Ze vertelden vrij over haar verlies en wat dat met haar heeft gedaan en maakt zo een prachtig bruggetje naar het omgaan met verlies.”
Miranda Meiners
“Mieke is zo bewust en doorziet veel. Ze is duidelijk, doortastend, geeft duidelijke voorbeelden in de les. Wind er doekjes om en geeft veel inzichten”. Kortom een fijne docent die je inspireert, meeneemt in het proces en zaken ook luchtig brengt.”
Kim Post