Pauline de Vries docent bij Sonnevelt

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Pauline de Vries

Kiezen voor ontwikkeling

Ik ben docent geworden, omdat ik graag mijn kennis en ervaring op het gebied van leren & ontwikkelen en vitaliteit deel met anderen. Daarnaast houd ik ervan om te werken met mensen die kiezen voor ontwikkeling, omdat het altijd mooi is om te zien wat zich ontvouwt. 

Mensen zien groeien en bloeien

Dat ik een onderdeel mag zijn van de nieuwe stappen die iemand wil zetten in zijn carrière of leven vind ik een voorrecht. Ik heb mensen zien groeien en bloeien in mijn werk en daar haal ik zelf ook veel inspiratie uit. En het lesgeven stimuleert mij ook om nieuwe dingen te ontdekken in mijn vakgebied. 

Bewust leven en aandacht hebben voor wat belangrijk is 

Vitaal leven betekent voor mij vooral dat ik steeds weer zoek naar een balans tussen verschillende levensgebieden. Ik ben een veelzijdig mens en merk dat ik veel energie krijg van de dingen die ik doe in mijn leven. Dat vraagt af en toe wel om extra aandacht voor privé-afspraken of zoiets ogenschijnlijk simpels als een avondje uitgaan of een weekendje weg met mijn gezin. Dergelijke dingen gebeuren niet vanzelf, maar zijn wel belangrijk en geven mij veel energie. Bewust leven en aandacht hebben voor wat belangrijk is, is voor mij dan ook een sleutel tot vitaal leven. 

Kwaliteit en aandacht voor de mens gaan hand in hand

Albert Sonnevelt heeft van vitaliteit zijn levenswerk gemaakt en dit, in samenwerking met Karin en de organisatie van Sonnevelt, vertaald naar opleidingen, die steeds worden bijgesteld en getoetst aan verschillende kwaliteitsnormen. De opleidingen van Sonnevelt zijn daardoor van hoge kwaliteit, gestoeld op gedegen kennis en ervaring van vele professionals. Dat spreekt mij enorm aan! Wat Sonnevelt daarnaast voor mij bijzonder maakt is dat kwaliteit en aandacht voor de mens hand in hand gaan. Dat werkt erg prettig en zorgt voor bijzondere verbindingen. 

Mijn achtergrond

Ik ben Levenslooppsycholoog, coach en therapeut en heb mij in mijn loopbaan toegelegd op persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit. Ik heb twintig jaar gewerkt als trainer, adviseur en coach voor groepen, teams en organisaties en bij individuele vraagstukken rondom levensloop en loopbaanontwikkeling. Daarnaast ben ik tevens historica (Amerikaniste) en sterk geïnteresseerd in maatschappelijke vraagstukken zoals de arbeidsmarkt, leeftijdsvraagstukken en sociale verhoudingen. Dit vormt tevens de context waarbinnen organisaties en mensen opereren en heeft  vaak meer invloed op ons dan we zelf denken. Ik heb een eigen bedrijf, People Perspectives, waarmee ik organisaties en individuen ondersteun in vraagstukken waarin mensen centraal staan. Ik werk als psycholoog en consultant voor Shared Ambition en begeleid organisaties en hun medewerkers op het gebied van gezondheidbeleid en in de individuele begeleiding bij (preventie van) verzuim. Ik woon in Amsterdam en ben gelukkig getrouwd en heb twee dochters. 

Mijn vakgebied

Levenslooppsychologie, Vitaliteit, Engagement, Organizational Health & Wellbeing, en arbeidsverhoudingen: coaching (individueel en met teams), counseling, organisatieontwikkeling, auteur. 

Publicaties

  • Hoe Lang Ben Jij Nog Houdbaar? (co-auteur: Ton van Dongen, Uitgeverij Thema, 2017)
  • In Balans op het Werk. (co-auteur: Nienke Verhoeven, Uitgeverij Thema, 2017)
  • Talent Development for the Many, in: ATD's Action Guide to Talent Development by Elaine Biech (ATD Press, September 2018)
  • Time Management. Meer rendement door breder perpectief (NvO2, 2015)
  • Employability? Geen (priori)tijd! (Co-auteur: Simon Troost, HR Rendement, 2012)