Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Peter Ketel

Met z'n allen in beweging

Ik werk al 25 jaar als trainer, docent en coach. Ik hou ervan om met mensen aan de slag te gaan. Mensen nieuwe dingen van zichzelf en uit zich zelf te laten ontdekken. Mensen op een andere manier naar zichzelf te leren kijken. Het geeft mij veel energie en de cursisten ook. Met z’n allen in beweging, zowel de cursist als ikzelf. Bij de les blijven.

Ik doe dit werk als zelfstandig ondernemer, dat geeft mij ruimte en vrijheid om naast het werken met groepen ook als coach te werken. In een 1 op 1 situaties en zowel in gesprekken van ca 1,5 uur als in een één- of meerdaags arrangement bij mij op de boerderij in Dreumel.

Een kijkje in de keuken

Ik deel graag mijn kennis over mijn vak als coach. Ik gun je een kijkje in de keuken van de coach en leer je vooral hoe te zwijgen en aandacht te geven aan de ander. Zonder oordeel.  Als cursist ga je bij mij altijd zelf aan de slag, je gaat zelf de lesstof ervaren, jij bent aan zet en ik faciliteer jou en sta naast je. Interactief dus.

De basis

Vitaal leven is de basis van het dagelijkse zijn. Goed opletten wat ik eet en hoe en vooral hoeveel ik beweeg. Bijblijven, meeveren, blijven leren en mezelf blijven ontwikkelen, het hoort er allemaal bij.

Voel me er thuis

Alle Sonnevelt opleidingen dragen bij aan dat vitale leven, zowel mentaal als fysiek. Ik voel me er thuis en doe er graag aan mee.

Mijn achtergrond

In een grijs verleden studeerde ik bos- en natuurbouw aan de hogeschool van Hall-Larenstein in Velp. De natuur is mij tot op de dag van vandaag blijven boeien, hoewel mijn loopbaan zich in de mens-richting ontwikkelde en ik nu als trainer/coach - met veel plezier - m’n dagen vul.

Mijn vakgebied

Als coach omarm ik onder andere de Voice Dialogue methodiek evenals het ‘Focusing en Sensing’ van Gendlin/Rene Maas, de Systemische, fenomenologische leer van Bert Hellinger, de theorie van de karakterstructuren/maskers en  werk ik veel met de DISC 3D analyses.

Studenten over Peter Ketel

“Peter heeft een directe manier van coachen en trainen waarmee hij mij heeft aangemoedigd, uitgedaagd en geholpen om grenzen te verleggen en nieuwe inzichten te vinden. Hij zet je aan het denken en spoort je aan om nieuwe uitdagingen aan te gaan.”
“Empathische en betrokken trainer, dat zijn de eerste beelden die me te binnen schieten als ik aan Peter denk.”