Ria Schoot Uiterkamp docent bij Sonnevelt

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Ria Schoot Uiterkamp

Het inspireren

Ik vind het heerlijk om studenten te inspireren in het ontdekken, herwaarderen en verdiepen van hun sensitiviteit. Ik moedig ze graag aan om ten volle op hun intuïtie te vertrouwen zowel in de rol van therapeute alsook op andere gebieden in hun leven.

De kwetsbaarheid

Wat mij inspireert om les te geven zijn de momenten dat een student de moed heeft om zich kwetsbaar op te stellen, zich laat raken en vervolgens zichzelf overwint en zachter,krachtiger of stralender wordt. Wat mij ook inspireert is de blijheid en verwondering die ik zie als studenten contact maken met hun innerlijke wijsheid.

Je laten leiden door je intuïtieve wijsheid

Vitaliteit is voor mij je laten leiden door je intuïtieve wijsheid die je in contact brengt met je potentieel en je talenten. Dit genereert vitaliteit en gezondheid van lichaam, hart en ziel.

Fijne club

Sonnevelt bestaat uit een fijne club mensen. Ze zijn integer, professioneel, geven ruimte en vertrouwen aan de docenten en staan vol bezieling voor hun zaak. Om al deze redenen voel ik me er thuis.  

Mijn achtergrond

Na HBO dramatherapie heb ik tal van opleidingen gevolgd op het energetische gebied. Later heb ik diverse trainingen en cursussen gevolgd op het gebied van opstellingenwerk.

Mijn vakgebied

Ik werk bij Sonnevelt als docente en teamcoördinator aan de opleiding tot Energetisch therapeut . Daarnaast werk ik elders als docente en intervisor. Verder begeleid ik vanuit mijn praktijk Glansrijk mensen individueel en geef ik bijscholingen en worskhops op energetisch gebied en opstellingenwerk.

Publicaties

Boek: De roep van de ziel en de angst van het ego( 2007)

Studenten over Ria Schoot Uiterkamp

“Ik vind haar een topdocente. Zij heeft aandacht voor iedereen, ze neemt de tijd voor je wanneer er iets speelt, ze stimuleert, geeft vertrouwen en gelooft in je. Ze maakt de stof levend en daardoor heel boeiend. Zo maakt zij het verschil. ”
Christine Stienen
“Wat Ria bijzonder maakt is dat ze werkt met haar natuurlijke balans. Ze kan goed inschatten wat de leerling nodig heeft. Ze reageert hierop adequaat, meestal door goed te luisteren en aandacht te geven. Een enkele keer weet ze op een prettige manier de leerling attent te maken dat het vertelde genoeg is. Dat het meer vertellen niet bijdraagt aan een oplossing. Daarnaast voelt Ria de dynamiek in de groep aan en geeft de noodzaak vorm, door bijvoorbeeld een muziekstuk te kiezen wat helpend is, om te aarden via dansen bijvoorbeeld. Ria is een kei in het doorgronden van het systeem, en de diepere laag aanboren. Ze daagt de leerling uit om dóór te gaan en te vragen, zodat het onbewuste wordt aangeboord. Ria heeft me het vertrouwen gegeven dat wat ik doe goed is, en dat het gerust nog een stapje verder mag.”
Tineke Rozendaal
“Ria is naar mijn idee erg bijzonder omdat zij zonder zichzelf weg te cijferen, anderen de ruimte geeft. Als ik bij haar ben heb ik het gevoel dat ze me uitnodigt om volledig in mijn eigen energie te staan. Dit heeft me sterk en krachtig gemaakt. Hierin maakt ze ook het verschil ten opzichte van anderen. Dit heb ik buiten haar, nog nooit bij iemand zo sterk ervaren. ”
Marjon van Westing