Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Ria Schoot Uiterkamp

Het inspireren

Ik vind het heerlijk om studenten te inspireren in het ontdekken, herwaarderen en verdiepen van hun sensitiviteit. Ik moedig ze graag aan om ten volle op hun intuïtie te vertrouwen zowel in de rol van therapeute alsook op andere gebieden in hun leven.

De kwetsbaarheid

Wat mij inspireert in het lesgeven is dat de studenten zich kwetsbaar op durven stellen, zich laten raken en vervolgens zichzelf overwinnen en daardoor zachter, krachtiger of stralender worden. Wat mij ook inspireert is de verwondering en vreugde die zichtbaar is als studenten contact maken met hun innerlijke wijsheid.

Je laten leiden door je intuïtieve wijsheid

Vitaliteit is voor mij je laten leiden door je intuïtieve wijsheid die je in contact brengt met je potentieel en je talenten. Dit genereert vitaliteit en gezondheid van lichaam, hart en ziel.

Fijne club

Sonnevelt bestaat uit een fijne club mensen. Ze zijn integer, professioneel, geven ruimte en vertrouwen aan de docenten en staan vol bezieling voor hun zaak. Ik voel me er thuis en ben blij dat ik met ze verbonden ben.

Mijn achtergrond

Na mijn HBO dramatherapie heb ik tal van energetische opleidingen gevolgd. Later ben ik me ook gaan verdiepen in het systemische werk en ook hierin ben ik breed geschoold. 

Mijn vakgebied

Ik werk bij Sonnevelt als docente en teamcoördinator aan de opleiding tot Energetisch therapeut . Daarnaast begeleid ik vanuit mijn praktijk Innerlijk Leider Zijn mensen individueel en geef ik systemische bijscholingen aan therapeuten en coaches. Verder begeleid ik de Transformatie Intensive: ‘Liefde Loont’, waarin het gehoor geven aan de roep van de ziel centraal staat. 

Publicaties

Boek: De roep van de ziel en de angst van het ego (2007)

Studenten over Ria Schoot Uiterkamp

“Ria is een zeer betrokken, enthousiaste, bevlogen docent. In haar communicatie is ze direct en scherp. Dat kan ik heel erg waarderen. Ze brengt dit ook nog met een goede dosis humor. Halverwege het jaar was ik nog wat onzeker. Ria voelde dit aan en gaf mij precies wat ik nodig had; bevestiging en vertrouwen. Daar ben ik haar heel dankbaar voor.”
Miranda
“Ik kan alleen maar positief zijn over Ria. Ik heb me heel erg veilig gevoeld tijdens haar lessen. Ze is heel inspirerend, ik heb veel van haar geleerd. Ze geeft veel ruimte om je eigen stijl te ontwikkelen – zonder onrecht te doen aan de materie.”
Inez
“Ria, over jou als docente kan ik alleen maar lyrisch over zijn! Je bent een docente die je het gevoel geeft dat je geen fouten kunt maken, nee nog beter, wat zijn fouten? Alles is om te leren en er iets van op te steken. Je geeft vertrouwen, dat je het wél kunt, opbouwend en ondersteunend. ”
Melanie van Vreeswijk
“Wat heb ik jouw aanwezigheid, kennis, ervaring en persoonlijkheid als fijn ervaren. Je hebt me zoveel geleerd en ook jouw vertrouwen in mij heb ik als heel bekrachtigend en ondersteunend ervaren. In jouw zijnskwaliteit werd echt iets aangeraakt wat ontzettend resoneerde met mij en jouw energie heeft me daarin ook een deel van mezelf laten zien. Waarvoor ontzettend veel dank!”
Eline Ferwerda
“Wat Ria bijzonder maakt is dat ze werkt met haar natuurlijke balans. Ze kan goed inschatten wat de leerling nodig heeft. Ze reageert hierop adequaat, meestal door goed te luisteren en aandacht te geven. Een enkele keer weet ze op een prettige manier de leerling attent te maken dat het vertelde genoeg is. Dat het meer vertellen niet bijdraagt aan een oplossing. Daarnaast voelt Ria de dynamiek in de groep aan en geeft de noodzaak vorm, door bijvoorbeeld een muziekstuk te kiezen wat helpend is, om te aarden via dansen bijvoorbeeld. Ria is een kei in het doorgronden van het systeem, en de diepere laag aanboren. Ze daagt de leerling uit om dóór te gaan en te vragen, zodat het onbewuste wordt aangeboord. Ria heeft me het vertrouwen gegeven dat wat ik doe goed is, en dat het gerust nog een stapje verder mag.”
Tineke Rozendaal
“Ik ben Ria zeer dankbaar voor haar enthousiaste, liefdevolle en deskundige begeleiding. Zij heeft ons met haar toewijding, humor en geweldige uitstraling laten zien wat de kracht is van aanwezig zijn in compassie en neutraliteit. En ons als studenten geïnspireerd en de veiligheid geboden om ons te laten voelen, ervaren en groeien… en daarmee heel veel vertrouwen gegeven. Ria, heel veel dank voor dit prachtige tweede jaar! ”
Marjolein Dietzel