Roos Van Bruggen is docent bij Sonnevelt

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Roos Van Bruggen

Be a teacher

We zijn allemaal leraars, iedere dag, voor iedereen die we ontmoeten. Bij iedere ontmoeting leren we iets van en aan anderen. Ik zag onlangs een filmpje waarin Tim Minchin ‘9 Life lessons’ verkondigt. Life lesson 6: ‘Be a teacher, rejoice in what you’ve learned and spray it!’ Dat is me bijgebleven. Kennis delen is vermenigvuldigen, en zo ook met ervaring. Ik hoop alvast als docent te kunnen delen wat ik geleerd heb.

Communicatie

Mijn inspiratie en stokpaardje vond ik in communicatie, en dan vooral: ‘The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place.’ (George Bernard Shaw). Een voortschrijdend onderzoek naar wat we nodig hebben om goed met elkaar te communiceren, en hoe we de veiligheid die ervoor nodig is kunnen opbouwen.

Beweeglijke balans

Vitaal leven betekent voor mij een actief evenwicht tussen in beweging zijn en een doel nastreven enerzijds, en laten gebeuren, bewust in rust zijn anderzijds. Zonder het ene geraak ik nooit bij het ander, het is een beweeglijke balans.

Open ruimte

Ik heb gekozen voor Sonnevelt Opleidingen omwille van de open ruimte waar zowel docenten als studenten zich in mogen bewegen. Als student heb ik er geen seconde spijt van gehad, als docent ben ik trots deel uit te maken van een gedreven team. Iedere opleiding is een uitnodiging om jezelf te verkennen en je potentieel waar te maken, zowel voor studenten als docenten.

Mijn achtergrond

Na mijn studies Filosofie (Universiteit Antwerpen) en Vergelijkende Cultuurwetenschappen (Rijksuniversiteit Gent) rolde ik als vanzelf het communicatiewereldje in. Ik deed mijn eerste werkervaring op in het marketing-bedrijfje van mijn vader. Hij leerde me dat goede communicatie staat of valt met een zekere dosis schizofrenie (in de schoenen van een ander gaan staan), boerenverstand (je hoeft het niet te ver te zoeken), en hard werken (het komt niet vanzelf). Dat credo pas ik dagelijks toe, in allerlei contexten.

Mijn vakgebied

Ik deed voornamelijk werkervaring op in de culturele sector, maar sinds enkele jaren heb ik me genesteld in de zorgsector. Sinds 2011 ben ik communicatieverantwoordelijke bij een voorziening die opvang en ondersteuning biedt aan mensen met een mentale beperking. Ik voel me er thuis (dat vindt mijn familie al een grapje op zich) en de puurheid van deze mensen heeft me aangezet om mijn talenten verder te ontwikkelen en mijn passies te verkennen. Want talent en passie zijn vaak twee verschillende dingen. Ik heb bv. een talent voor het geschreven woord, maar mijn passie ligt meer bij mijn gezin, mijn honden en bij uitbreiding kinderen en jongeren in het algemeen.
In gezins- en kindercoaching vond ik een omgeving om met mijn talenten én passies aan de slag te gaan. Mijn voorliefde voor communicatie (wat zie ik, wat voel ik, wat zeg ik? - wat zie jij, wat voel jij, wat hoor jij?) zet ik in bij kinderen zowel als hun ouders, en mijn teerbeminde vierpoters doen hun ongesproken werk met hun lichaamstaal.