Ruud van Eeuwijk docent bij Sonnevelt

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Ruud van Eeuwijk

Ontdekkingsreis

Ik zie het leven als een ontdekkingsreis: steeds op zoek naar nieuwe perspectieven, verbanden, nieuwe kennis en vaardigheden om jezelf te ontwikkelen. Ik ga graag samen met mijn studenten en cliënten op ontdekkingsreis om hen te helpen die ontwikkeling door te maken.

Diversiteit als kracht van de maatschappij

Ik ben gepassioneerd nieuwsgierig naar wat een ander drijft. Meekijken, vragen stellen en andere perspectieven aanreiken zodat de ander ruimte voelt om zich te ontwikkelen. Mijn persoonlijke waarden zijn respect, betrokkenheid, verwonderend en prikkelend. Hierdoor blijf ik zelf ook geïnspireerd: mijn nieuwsgierigheid, openheid en verwondering bieden ook mijzelf steeds weer nieuwe invalshoeken om te ontwikkelen.

Ik werk graag met diverse doelgroepen. Diversiteit zie ik als kracht van onze maatschappij, als we het mooiste van alles met elkaar durven te zien en durven te combineren.

Levensenergie

Voor mij betekent vitaal leven het laten stromen van mijn levensenergie: het ervaren wat om mij heen gebeurt en wat dat met mij doet. Mezelf laten raken door mijn emoties, of dat nu plezier, geluk, boosheid of verdriet is. Alle emoties zijn waardevol en een balans daarin draagt bij aan een vitaal leven.

Ruimte voor ontwikkeling en spontaniteit

Het laten stromen van mijn levensenergie begint bij mijzelf: mijzelf en mijn lichaam kennen en dit inzetten als instrument in mijn werk en privé. Niet te streng zijn voor mezelf, ruimte maken voor ontwikkeling en spontaniteit, ruimte maken voor het verdiepen in de ander. Sonnevelt biedt mij de mogelijkheid om dit alles in te zetten, heerlijk toch?

Mijn achtergrond

Ik kom uit een kleurrijk groot middenstandsgezin. Na mijn studie Fysiotherapie heb ik een master in de gezondheidswetenschappen afgerond. Ik werk parttime als docent bij Fontys Paramedische Hogeschool en daarnaast werk ik als freelance trainer en coach.

Mijn vakgebied

Mijn interesses liggen vooral in alle gedrags- geesteswetenschappelijke vakken en ik houd me met name bezig met gezondheidsbevordering. Bij Sonnevelt verzorg ik samen met Anita Kouwenberg de opleiding ‘Je Lichaam als Kompas’. Samen gaan we lichaam en geest nog meer met elkaar verbinden en je leren op beide te vertrouwen…