Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Suzan van Lieshout

Waarom ben je docent geworden?

Het is fantastisch om mensen die bewust werken aan zelfontplooiing te begeleiden. Als docent vind ik het heerlijk om het ontwikkelingsproces van de studenten te volgen en vorm te geven. Waarbij de student het beste uit zichzelf haalt en met nieuwe kennis en energie de toekomst in gaat. In mijn rol als docent hoop ik mensen te inspireren het kind te zien en te horen in zijn puurheid en onbevangenheid.

Wat inspireert jou om les te geven?

De toekomst van onze kinderen. Door les te geven bij Sonnevelt aan de kindercoach opleiding komen de professionals die bewust omgaan met kinderen op mijn pad. Voor hen maak ik de lessen zo interessant en boeiend mogelijk zoals ik het ook deed toen ik juf was op de basisschool. Ik ga voor betekenisvol onderwijs zodat de betrokkenheid optimaal is en de student groeit in zijn ontwikkeling en professionele houding.

Wat betekent vitaal leven voor jou?

Vitaal leven betekent voor mij bewust leven. Doen waar je gelukkig van wordt. Om dit te kunnen moet je op je gevoel vertrouwen. Voor mij zijn hiervoor rust en overzicht van belang.  Denken in mogelijkheden hoort daar voor mij zeker bij, wat kan er wel en waarin durf je uniek te zijn. Vitaal leven doe ik alleen en samen, want alleen ga je sneller en samen kom je verder.

Waarom past Sonnevelt bij jou?

Omdat het om jou als mens gaat in de samenleving van nu. Jezelf en de ander accepteren en daarbij aansluiten is voor mij van levensbelang. Onbevooroordeeld en nieuwsgierig de wereld instappen zijn belangrijke waarden voor mij. Ik kies bewust voor persoonlijke ontwikkeling en in mijn rol als docent ben ik er voor de student die hier ook voor kiest. Samen ontdekken we welke talenten je hebt en hoe je deze in kunt zetten.

Mijn achtergrond

Sinds 1995 ben ik leerkracht in het basisonderwijs. In 2003 ben ik mama geworden van een zoon en in 2006 van een dochter en sinds 2011 ben ik gediplomeerd kindercoach. Mijn missie is: zie en hoor het kind. In al mijn werkzaamheden kijk ik steeds naar het pure kind. Wat is de oorzaak van zijn gedrag? Ik vind het fascinerend om hier open mee om te gaan en andere mensen, in verschillende rollen, ook met open ogen naar het kind te laten kijken. Ik werk dus graag met het kind en het systeem er om heen.

Mijn vakgebied

Mijn vakgebied is het kindgesprek. Ik verzorg, naast mijn docentschap voor Sonnevelt,  oudercursussen in waarde(n)vol communiceren met je kind. Als pedagogisch expert werk ik voor een onderwijsstichting en begeleid kinderen, leerkrachten en hele teams bij pedagogische vraagstukken waaronder: veerkracht, sociale vaardigheden, groepsdynamiek en rouw- en verlies. Bij Sterk! in gesprek met kinderen coach ik kinderen en verzorg scholing en trainingen voor leerkrachten en teams in het voeren van (ouder-)kindgesprekken. Belangrijke waardes voor mij zijn: oordeelloos luisteren, nieuwsgierig zijn en de rust en tijd nemen om te spelen en in gesprek te gaan.

Publicaties

Al enige tijd schrijf ik columns, sinds kort voor Mees&Co. Deze zijn ook terug te vinden op mijn eigen website www.sterkgesprek.nl