Wendy van Zon docent bij Sonnevelt

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Wendy van Zon

Vitaal leven

Een belangrijke reden voor mij om docent te zijn is om vitaal leven voor iedereen bereikbaar te maken. Vitaal leven heeft voor mij alles te maken met gevoel, het hart en het bieden van een plek waar je je eigen plek terugvindt, een plek waar je in de ontmoeting jouw vakmanschap kunt verrijken. De ingrediënten op basis waarvan ik met veel passie lesgeef.

Beweging

In onder andere de opleiding Stresscounseling en Mental Coach worden mensen geraakt door de persoonlijke ervaringen en verhalen. De ontmoeting als werkruimte. Leren ervaren wat het hoofd nog niet altijd begrijpt. Door onder andere het delen van deze ervaringen en verhalen ontstaat beweging. Beweging in een mens brengt ontwikkeling en groei. Die wisselwerking, de ontmoeting en beweging geven, samen met de praktische handvatten en methodieken, een andere kijk op stress en gedrag, met als resultaat meer vitaliteit.

Wat betekent vitaal leven voor jou?

De wisselwerking tussen mensen, de ontmoeting en de beweging zijn voor mij belangrijke aspecten voor een vitaal leven, met als resultaat een gezonde, gelukkige geest in een gezond lichaam.

Waarom past Sonnevelt bij jou?

Sonnevelt maakt vitaal leven voor mij en voor iedereen bereikbaar door te raken en geraakt te worden, door te durven kijken waar nog niet gekeken is en te werken vanuit mogelijkheden en uitdagingen. Sonnevelt is voor mij bij uitstek de plek waar je die eigen plek kunt terugvinden, de plek waar je in de ontmoeting jouw vakmanschap kunt verrijken.

Mijn achtergrond

Na mijn rechtenstudie heb ik, na een ‘reis’ als adviseur, manager en uiteindelijk MT-Lid van een (non-profit)organisatie het roer omgegooid. Ik ben me volledig gaan verdiepen in het coach- en trainersvak. In 2009 heb ik mijn eigen bedrijf opgericht, van waaruit ik, naast de studenten van Sonnevelt, het bedrijfsleven en particulieren train en coach.

Mijn vakgebied

Ik geef les in diverse methodieken en op verschillende gebieden van de vakopleiding tot coach, zoals de opleiding tot Stresscounselor en Mental Coach. Een prachtig ambacht waarin je jezelf leert in te zetten als instrument. 

Studenten over Wendy van Zon

“Wendy is een cadeautje. Al vanaf het allereerste gedicht wist ze mij te raken. Door wie ze is en haar eigen ervaring gebeuren er hele mooie dingen in de lessen. Juist door zich ook kwetsbaar op te stellen zet ze mooie dingen in gang. Iedere les was een cadeautje en ik vind het dan ook heel jammer dat de lessen voorbij zijn. Wendy is heel bijzonder, ze is inspirerend, lief, warm en een mooie wijze vrouw. ”
Yvonne Rossou
“Wat een inspirerende les weer gehad van Wendy! Haar natuurlijke drive en enthousiasme werkt aanstekelijk op mij. Niet uit het boek maar uit het hart! Ik voel de passie die ze in zich heeft. Zelfs in de groep lukt het haar om in verbinding te komen! Zo voelt het in elk geval voor mij. Wat ze zegt sla ik gelijk op. In haar passie herken ik wat ik al die jaren gemist heb: Het in contact zijn met mensen maakt mij gelukkig! Mijn hele leven heb ik gedacht dat ik niet kon praten. En steeds meer kom ik tot de ontdekking dat ik juist hier mijn passie in vind!”
Esther Doll
“Wendy is een gevoelsmens en hoort bij de groep maar geeft wel degelijk de leiding. Is emphatisch en voelt feilloos aan waar de schoen wringt. De vraag achter de vraag komt altijd aan bod. Aan het einde van de lessen heb ik vaak verteld dat het zo'n goed sfeer is wat mij betreft omdat ook zij zich kwetsbaar opstelt en zo een voorbeeld is voor de rest. Walk your talk .....Zonder daar de Wendy show van te maken. Dat gaat heel natuurlijk. Geen moment wordt het saai , ze is betrokken en heeft gevoel voor humor. Lessen met een lach en een traan. Heerlijk! ”
Nanda van Ellinckhuijzen