Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Het aantal mensen met een burn-out neemt toe. Uit onderzoek (TNO) blijkt dat in 2018 17,3 procent van de werkenden te maken had met burn-out klachten.Vaak herkennen mensen de signalen niet op tijd. Wanneer je ‘onverwacht’ een burn-out krijgt, gaat er vaak een lange fase van ontkenning aan vooraf. Preventie is de essentie. De meeste behandelingen van burn-out richten zich op de periode nadat mensen zijn ingestort. Het gaat erom dat je tijdig de signalen herkend en erkent. Neem jouw klachten serieus en ga ermee aan de slag. 

Voor wie

De e-learning Stress de baas is voor iedereen die inzicht wil krijgen in de oorzaken en gevolgen van chronische stress en burn-out én hoe je het kunt voorkomen. 

Wat leer je

In deze e-learning leer je hoe jouw natuurlijke balans weer terug krijgt en een burn-out kunt voorkomen. Zelfs wanneer je het gevoel hebt dat je de controle over je gezondheid dreigt te verliezen.

De e-learning Stress de baas bevat 4 modules:

Module 1. Herkennen

  • Het (h)erkennen van de signalen. Je krijgt zicht op je psychische,- gedragsmatige,- emotionele,- en lichamelijke stress symptomen, zodat je er ook daadwerkelijk iets aan te doen.
  • Wat wil en kan je veranderen? Welke kleine stapjes kun je zetten om de stress in je leven te verminderen?

Module 2. Grip krijgen

  • Met behulp van een inzichtelijk stressmodel ga je begrijpen waar bij jou de schoen wringt.
  • De beste technieken om je prioriteiten te stellen, grenzen aan te geven, hulp te vragen en meer tijd te nemen om te herstellen.

Module 3. Druk verlagen

  • Stress wordt pas een probleem wanneer je geen keuzemogelijkheid meer ervaart. Voor je gevoel sta je met de rug tegen de muur. Dit heeft alles te maken met de manier waarop je psychisch naar de situatie kijkt. Met behulp van Rationeel Emotieve Training (RET), pieker preventie en angst reductie ontstaat er onmiddellijk meer ruimte en rust in je hoofd.

Module 4. Veerkracht

  • Ontdek welke leefstijlfactoren kunnen helpen om een te hoog opgelopen stressniveau weer naar beneden te brengen.
  • Krijg inzicht in jouw energievreters en jouw energiebrengers als het gaat om voeding, beweging, herstelmomenten, denken, relaties en zingeving.

Hoe werkt het?

Onze e-learnings geven op een laagdrempelige manier inzicht in belangrijke thema's die bijdragen aan een vitaal leven. Ieder onderdeel van de online training bestaat uit online instructievideo’s, verdiepende informatie en offline testen en leerzame  schrijfopdrachten. Je kunt de e-learnings online en in je eigen tempo volgen. 

Praktische informatie

Duur:
Circa 4 weken, gebaseerd op gemiddelde studiebelasting van 2 uur per week
Toegang:
1 jaar
Lesmateriaal:
E-learning incl. werkboek (PDF)
E-trainer:
Albert Sonnevelt
Prijs:
€ 99,00 (incl. btw)
Betaling:
Voor de aankoop van deze e-learning word je doorgeleid naar ons e-learning platform. De betaling gaat via iDEAL of Mistercash (België).