Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

“Eet je vitaal?” is zowel een vraag als een uitnodiging. Welk ontbijt geeft je energie voor de hele ochtend? Hoe voorkom je een dip na de lunch? Welke keuzes kun je maken als je met tijdsverschillen te maken hebt? En hoe ziet een gezond diner eruit? Kortom: welke slimme keuzes voor vitale voeding kan je zelf maken, zonder je diep in de materie rondom voeding te moeten verdiepen?

Tegenwoordig is er zoveel keuze in eten en zijn er evenzoveel meningen over (gezonde) voeding. Tijdens deze masterclass krijg je handvatten om van ontbijt tot diner je eigen keuzes te maken.  Slechts in een aantal stappen leer je kritisch te kijken naar voeding en hoe je eenvoudig de verschuiving kunt maken naar vitaliteit.

Je hoeft geen ‘top chef’ te zijn om dit te realiseren!

Voor wie

Voor iedereen die wil leren hoe je je vitaliteit kunt verbeteren door goede keuzes te maken gedurende de dag. Tevens voor coaches en therapeuten die advies op het gebied van gezonde voeding willen integreren bij medewerkers/cliënten.

Wat leer je

Vanuit een holistisch kader worden zowel wetenschappelijke als complementaire visies toegepast. Er worden geen voedingsgroepen uitgesloten. Je krijgt de informatie zo aangeboden dat je leert om je eigen, gewogen keuzes te maken.

De basis van deze masterclass is een combinatie van presentatie en interactie met de groep. Er wordt uitgenodigd tot het geven van meningen, het stellen van vragen en discussie. De lunch is in deze ook een werkvorm: een gezond aanbod, waarbij de juiste keuzes gericht zelf kunnen worden gemaakt. Het direct toepassen van theorie in de praktijk dus. Verder zal er worden gewerkt met korte duo-opdrachten, mini-anamneses, een quiz en een werkboek.

Aan bod komt o.a.:

Het ontbijt:  een goede start van de dag

Een goed ontbijt zorgt ervoor dat je energiek aan je dag begint en aan het einde van de ochtend nog energie overhebt. De productgroepen granen, zuivel, fruit en dranken worden uitgebreid belicht. Toch kun je gedurende de ochtend trek krijgen in een tussendoortje. Wat zijn dan de beste opties?  Wat is beter om te laten staan? Noten/zaden, zuidvruchten of suiker?

De lunch: geen ‘honger’gevoel in de middag maar vitaal naar huis

Wat maakt een lunch gezond en zo volwaardig dat je er de hele middag probleemloos op kunt teren? De productgroepen groenten, eiwitten, brood en beleg worden belicht. Heb je toch een dip na 16 uur, ondanks je volwaardige lunch? Wat zijn dan betere opties? Zout en additieven worden uitgediept.

Diner: tijd om gezond te genieten

Thuis het diner nuttigen of buiten de deur eten? Een snelle maaltijd of neem je er wat meer tijd voor? Welke opties zijn er om het diner volwaardig en gezond te maken? De kwaliteit van de avondmaaltijd heeft ook te maken met een goede kwaliteit van je slaap. Groenten, vetten en eiwitten worden uitgebreid besproken.

Wat kun je

Na deze masterclass Eet je vitaal:

  • Kun je zelf effectieve, gezonde keuzes maken van ontbijt tot diner
  • Bereik je makkelijker een gezond en vitaal voedingspatroon
  • Heb je meer kennis van verschillende productgroepen
  • Kun je bijvoorbeeld jouw werknemers of cliënten ‘uitdagen’ om over te stappen naar een gezond en vitaal eetpatroon

Afronding

Na het volgen van de masterclass ontvang je een certificaat welke volgens HBO-normen door de SNRO is geaccrediteerd.

Praktische Informatie

Deze masterclass wordt incompany verzorgd. Wij bieden deze masterclass los aan en als onderdeel van het vitaliteitsprogramma Totaal Vitaal. Interesse? Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact op met Karin Leijten (directeur) via karin@sonneveltopleidingen.nl of telefoonnummer: 0418-515782.