Masterclass Iedereen kan slapen

Vraag een goede slaper wat hij doet om in slaap te komen en die zal zeggen: niets. En wat doe jij? Het kan zomaar zijn dat je van alles probeert om in slaap te komen, van warme melk drinken en schaapjes tellen tot ademhalingsoefeningen en yoga. Wellicht heeft dat niet geleid tot de oplossing van je slaapprobleem.

Over de masterclass Iedereen kan slapen

Elke actie die je onderneemt om je slaapprobleem op te lossen is een actie teveel. Actie staat namelijk haaks op niets doen. En niets doen brengt je dichter bij slaap. Niets doen om een probleem op te lossen klink heel vreemd. We zijn gewend dat actie nodig is om een probleem op te lossen. Dat is bij bijna alle problemen ook effectief, behalve bij een slaapprobleem. Want slapen is een autonoom proces en vraagt dus overgave.

Voor wie is de masterclass Iedereen kan slapen?

Heb je moeite met inslapen of doorslapen? Word je te vroeg of niet fit wakker? Of heb je last van vermoeidheid of concentratieproblemen en heb je het idee dat dat met je slaap te maken heeft? Dan is deze masterclass iets voor jou.

Wat leer je?

Iedereen kan slapen, jij dus ook. En het mooie is: daar heb je niets voor nodig. Geen pillen, rituelen, speciale matrassen, of noem jij het maar. Slaap is een natuurlijk proces, wat niet af te dwingen is. Is dat natuurlijke proces verstoord, om welke reden ook, dan zoekt ons brein direct naar een oplossing. Even op de andere zij draaien, schaapjes tellen, warme melk, even geen koffie, niet op de wekker kijken, een piekerschrift… Je kent ze vast wel! Soms helpen deze trucs, maar helaas lang niet altijd.

Tijdens deze masterclass ontdek je waarom al die ‘oplossingen’ die ons brein bedenkt niet altijd helpen. Je leert waarom je brein reageert met gedachten en emoties zoals ‘hoe moet dat nou morgen?’ en ‘waarom slaap ik toch niet?’ Of waarom je de neiging hebt om uit bed te gaan, je partner wakker te maken, of om zelfs te gaan schreeuwen van ellende. Je leert anders omgaan met deze impulsen van je brein. Effectiever. Dat is waar we mee aan de slag gaan tijdens de masterclass.

Je gaat naar huis met een concreet en op maat gemaakt plan van aanpak.

Wat kun je?

  • Je weet hoe een gezond slaappatroon eruit ziet
  • Je kent het belang van een goed bioritme op slaap
  • Je leert anders tegen je slaapprobleem aan te kijken
  • Je leert vaardigheden die jou helpen effectief om te gaan met niet helpende impulsen van je brein
  • je leert hoe jij je natuurlijke slaapvermogen weer kunt vergroten, wat ‘slaap is overgave’ voor jou betekent

Na het volgen van de masterclass ontvang je een certificaat dat volgens HBO-normen door de SNRO is geaccrediteerd.

Deze masterclass wordt incompany verzorgd. Wij bieden deze masterclass los aan en als onderdeel van het vitaliteitsprogramma Totaal Vitaal.

Elja van Heteren

Interesse?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact op met commercieel directeur Elja van Heteren via tel. nr.: 06-57466779.

Vraag een offerte aan
e-book Vitaliteit De code gekraakt

Gratis e-book over vitaliteit

Download gratis het e-book Vitaliteit: de code gekraakt.

Download e-book