Masterclass Positieve psychologie

Is optimisme aan te leren? Kun je ervoor zorgen dat geluk je vaker toevalt? Ken je jouw positiviteitsratio?
Boekwinkels liggen vol met boeken die het recept voor geluk beloven. Op internet is het belangrijk je van je gelukkigste kant te laten zien. Binnen organisaties zijn de eerste geluksdeskundigen aan het werk. Ook onze overheid meet regelmatig ons geluksgevoel. Maar hoe gelukkig ben jij echt?

Over de masterclass positieve psychologie

Je wordt je vaak pas bewust van geluk als het er niet is. Als je je afvraagt of je wel gelukkig bent, ben je het meestal niet. Wat heeft Positieve Psychologie dan met geluk te maken? Veel! Tijdens de masterclass Positieve Psychologie leer je de wetenschappelijke inzichten over duurzaam geluk toe te passen in je leven.

Duurzaam geluk is wezenlijk anders dan wat de huidige ‘geluksindustrie’ je voorspiegelt. Waar geluk voor veel mensen betekent het maximaliseren van je geluksgevoel, gaat duurzaam geluk over een bredere waardering van alle levensaspecten. Als je duurzaam gelukkig bent, straal je iets uit waar anderen zich toe aangetrokken voelen, je gedrag is congruent met wat je voelt en in je blik zie je soms letterlijk een twinkeling. Kortom, je floreert! Het doel van positieve psychologie is om het ‘floreren’ van mensen te vergroten door aandacht te besteden aan de elementen die de basis vormen van het menselijk welbevinden.

Aan het leren hoe te floreren kun je op ieder moment in je leven beginnen. Een van de belangrijkste ontdekkingen van de afgelopen 400 jaar in neurologisch onderzoek is de ontdekking van de neuroplasticiteit van onze hersenen. Deze opmerkelijke eigenschap hebben we allemaal en geeft ons veerkracht en aanpassingsvermogen. Door het  toepassen van Positieve Psychologie kun je je hersenen nieuw gedrag aanleren, meer bewustzijn creëren en anders leren denken.

Voor wie is de masterclass Positieve psychologie?

De Masterclass Positieve Psychologie is voor iedereen die interesse heeft in psychologie. En voor iedereen die positiever in het leven wil staan. Ook zeer waardevol voor coaches (zowel voor coachende leidinggevenden/collega’s als zelfstandigen) die anderen willen bekrachtigen.

Wat leer je?

  • De theorie van Positieve Psychologie en haar plaats in de wetenschap
  • (Jouw) pijlers voor duurzaam geluk
  • Wat moet je doen om je optimisme te trainen
  • Wat kun je doen om jezelf (en anderen) meer te waarderen
  • Het belang van kunnen relativeren
  • Positieve interventies
  • Een staaltje omdenken

Wat kun je?

Na het volgen van de masterclass Positieve Psychologie kun je inzichten uit deze stroming toepassen in je eigen leven en in dat van je medewerkers, collega’s of cliënten. Je begrijpt wat écht werkt om optimistischer te zijn. Je weet wat nodig is om een positieve interventie te starten.

Na het volgen van de masterclass ontvang je een certificaat dat volgens HBO-normen door de SNRO is geaccrediteerd.

Deze masterclass wordt incompany verzorgd. Wij bieden deze masterclass los aan en als onderdeel van het vitaliteitsprogramma Totaal Vitaal.

Elja van Heteren

Interesse?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact op met commercieel directeur Elja van Heteren via tel. nr.: 06-57466779.

Vraag een offerte aan
e-book Vitaliteit De code gekraakt

Gratis e-book over vitaliteit

Download gratis het e-book Vitaliteit: de code gekraakt.

Download e-book