Jongeren begeleiden

Jongeren begeleiden

Jongeren groeien op in een tijdperk met onbeperkte mogelijkheden, kansen en met veel vrijheden. De keerzijde is dat veel jongeren grote druk ervaren. Ze voelen zich prikkelbaar, piekeren, hebben concentratieproblemen en zijn vermoeid. Jongvolwassenen zitten in een levensfase waarin ze zowel geestelijk als lichamelijk enorme veranderingen doormaken. Ze maken de overstap van jongere naar volwassene en krijgen meer verantwoordelijkheden, verplichtingen en moeten vaak diverse keuzes maken. Dat kan voor sommigen behoorlijk pittig zijn en zorgen voor flink wat stress, onzekerheid en angst. Wat extra hulp en begeleiding kan dan fijn zijn.

Begeleiding jongvolwassenen

Jongerencoaches zijn professionals gespecialiseerd in het begeleiden van onder andere jongvolwassenen en pubers die even vastlopen. Als jongerencoach kun je jongeren op deskundige wijze begeleiden en coachen in onderwerpen als ontwikkeling van werkelijke identiteit, (studie)keuzes en gedragsproblemen.

Jongerencoach worden

Centraal in de opleiding Jongerencoach staan de praktische gereedschappen om een specialist te zijn op het gebied van jongerenbegeleiding. Je kunt op basis van de meest recente wetenschappelijke onderzoeken hulp bieden aan pubers, jong volwassenen en opvoeders. Je leert hoe je als jongerencoach preventief en curatief advies kunt geven.

Meer informatie over (het begeleiden van) jongeren lees je in onderstaande artikelen.

Begeleiden van en werken met jongvolwassenen

Tussen de 18 en 25 jaar gaan jongeren – ofwel jongvolwassenen – door een turbulente periode. Ze maken als het ware de stap van jongere naar volwassene. Krijgen meer verantwoordelijkheden, verplichtingen en moeten vaak diverse keuzes maken. Dat kan voor sommigen behoorlijk pittig zijn en zorgen voor flink wat stress, onzekerheid en angst. Wat extra hulp en begeleiding kan dan fijn zijn. Bijvoorbeeld van een jongerencoach die jongvolwassenen begeleidt en coacht. Onder meer bij het maken van belangrijke keuzes zodat zij vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet gaan. Lees meer

Wist je dat

  • 79% van de jongeren stress ervaart door prestatiedruk (onderzoek EenVandaag)?
  • De helft van de jongeren wel eens thuis blijft door stress?
  • Dat jongeren door bewuste mentale training aandachtiger, bewuster en krachtiger in het leven gaan staan?
  • Volgens de overheid 1 op de 5 jongeren aangeeft psychische problemen te hebben, hoewel ouders dat maar bij 1 op de 6 kinderen zien?

Gratis proefles Opleiding Jongerencoach

Proefles Jongerencoach | Sonnevelt
  • Download de proefles van de opleiding Jongerencoach.
  • Lees een hoofdstuk uit de lesmap.
  • Interessante en aanvullende informatie.
Download proefles

De proefles ook in je mailbox ontvangen?

Laat dan je gegevens achter. Wil je de proefles niet in je mailbox ontvangen? Klik dan direct op de button 'Nu downloaden'.