Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Monique heeft een goede baan, een gezin, een mooi huis en ze kan zich fijne vakanties veroor­loven. Ze vindt dan ook dat ze niet mag klagen, maar heel eerlijk gezegd voelt ze zich regelmatig ontevreden. Op social media lijkt iedereen gelukkig(er) te zijn, ook mensen die veel minder hebben of alleen zijn. Monique heeft moeite om ‘het glas halfvol’ te zien en haar gedachten draaien vaak rond in oude, niet helpende cirkeltjes. Ze heeft behoefte aan een coach die haar kan helpen positiever te denken.

In deze vierdaagse (nascholings)cursus Coachen op positief denken leer je op welke manier positief denken helpt bij het vergroten van je vitaliteit en hoe je dit kunt inzetten in je coachpraktijk.

Voor wie?

Deze (nascholings)cursus is onmisbaar voor coaches die hun cliënten willen begeleiden in het vergroten van vitaliteit door middel van positief denken. De cursus is bedoeld voor mensen die reeds een coachopleiding hebben afgerond en/of coachervaring hebben én in het bijzonder voor coaches die al gericht zijn op vitaliteit.

Vooropleiding: minimaal afgeronde MBO niveau 4 of HAVO opleiding. Heb je een wat ouder diploma en twijfel je aan het niveau, neem gerust contact op met onze studieadviseur.

Wat leer je?

Je leert mensen te laten ontdekken wat geluk voor hen betekent en wat ze kunnen doen om zich gelukkiger te voelen. Met de positieve psychologie theorie als uitgangspunt. In de lessen behandelen we achtereenvolgens alle deelonderwerpen van positieve psychologie waar wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan. Dit koppelen we aan helpende coachtechnieken zodat je de kennis in praktijk kunt toepassen en cliënten motiverend kunt aanspreken om hun kracht, talent en (sociale) weerbaarheid te ontwikkelen. Coachtechnieken die worden aangereikt zijn gestoeld op het gedachtegoed van motiverende gespreksvoering, oplossingsgericht en bekrachtigend coachen.

Theorieën en technieken die aan bod komen:

  • Positieve psychologie
  • NLP
  • Mindfulness
  • Bekrachtigend coachen
  • Oplossingsgericht coachen
  • Motiverende gesprekstechnieken

Wat kun je?

Na afloop van deze cursus kun je:

  • cliënten inzicht geven in het belang en de werking van een positieve mindset.
  • cliënten met gerichte coachtechnieken helpen om te werken aan hun vitaliteit door middel van positief denken.

Huiswerk

Huiswerk bij de nascholing(scursus) bestaat uit het maken van huiswerkopdrachten om het geleerde in praktijk toe te passen en het lezen van de verplichte literatuur. De studiebelasting bedraagt ongeveer 4 uur per week.

Docent

Jennifer van Balkom is gecertificeerd coach, trainer, NLP Master, internationaal spreker en solopreneur. Als nomade werkte, reisde en woonde ze op bijna elk continent van deze aarde. Na ruim 15 jaar in diverse marketing en sales functies te hebben gewerkt, begon ze meer dan 10 jaar geleden haar eigen coachpraktijk en is ze sinds een aantal jaren ook als docent verbonden aan Sonnevelt Opleidingen.

Afronding

Op dag 4 van de (nascholings)cursus Coachen op positief denken geef je een korte presentatie van 5 minuten waarin je laat zien wat je geleerd hebt en hoe je dit in de praktijk kunt (gaan) toepassen. Na het bijwonen van alle lesdagen ontvang je een certificaat.

Accreditatie

De (nascholings)cursus Coachen op positief denken is geaccrediteerd door de SNRO.

Praktische informatie

Datum:
woensdag 06 april 2022, woensdag 20 april 2022, woensdag 11 mei 2022, woensdag 01 juni 2022
Tijd:
09:30 - 16:30 uur
Locatie:
Zaltbommel, Watletjenu
Docent(en):
Accreditatie:

SNRO

Prijs: €995,- lunch inbegrepen
Betaling:

De betaling van deze na- en bijscholing gaat via iDEAL of Mistercash (België). Na het inschrijven op deze na- en bijscholing word je direct doorgeleid naar de website van je bank.

In het kader van de onderwijsvrijstelling is geen btw van toepassing. De prijs is inclusief lunch en exclusief verplichte literatuur.

Gedurende veertien dagen na inschrijving bestaat de mogelijkheid volgens consumentenrecht kosteloos te annuleren. Voor meer details zie onze Algemene voorwaarden.