Workshop de 6 aanrakingen - Sonnevelt

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

** Deze workshop is vol.  Binnenkort plannen we nieuwe startdata voor het voorjaar. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe startdata? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. **

Tijdens deze workshop leer je in één dag emoties te verwerken en te transformeren met behulp van shiatsu. Je leert 6 eenvoudige, zeer doeltreffende aanrakingen, één voor elk van de vijf elementen uit de Shiatsu (het element Vuur heeft twee aanrakingen, vandaar 6 aanrakingen). De aanraking werkt in op de emoties die bij het element horen en helpt deze te transformeren tot de bijhorende kwaliteit:

- Piekeren transformeert in Aanwezigheid

- Verdriet transformeert in Mystieke stilte

- Angst transformeert in Zelfverzekerdheid

- Woede transformeert in Assertiviteit

- Schrik en hysterie transformeren in Openheid

De workshop De 6 aanrakingen vergroot je inzicht in emotionele processen en verbreedt je mogelijkheden om mensen te begeleiden. De 6 aanrakingen is een techniek die heel eenvoudig te leren is en daarna tot grote dieptes kan worden uitgewerkt. De behandeling die je leert kun je geven als een algemene, heerlijke behandeling of je kunt de technieken ervan gebruiken binnen andere behandelingen.

De 6 aanrakingen zijn geïnspireerd op de ‘’Six forms of touch’’ van de Engelse shiatsutherapeut Bill Palmer. Elk aanraking staat voor 1 element van de 5 elementen van Traditionele Chinese Geneeswijze. Elk element staat weer voor een bepaalde emotie. Emoties zijn 'onafgemaakte bewegingen' en in het lichaam voelbaar als energetische blokkades. Door de aanraking aan te passen aan dat wat er in het lichaam voelbaar is, wordt ruimte gemaakt voor energie om te stromen. Bijvoorbeeld het waterelement vraagt om ondersteunende aanraking en 'handoplegging', zoals in reiki. Het houtelement vraagt om een stevige, bewegende aanraking; dat lijkt weer op sportmassage. Het vuurelement vraagt om zachte, liefdevolle aanraking, om intuïtieve massage.

Voor wie

Deze workshop is voor iedereen die een heerlijke dag met veel massages en nieuwe inzichten mee wil maken; zowel voor professionele masseurs en coaches als voor mensen die gewoon uit interesse voor de 5 elementen en/of shiatsu meedoen. Wat je leert kun je meteen in de praktijk toepassen. 

Wat leer je

Je leert een methode waar je direct mee aan de slag kunt. Op een vernieuwende manier krijg je inzicht in de 5-elementenleer. En de dag zelf is heerlijk voor je eigen lijf, ziel en geest.

 • Je leert de 5 elementen van de Chinese geneeswijze kennen
 • Je leert welke emoties en innerlijke kwaliteiten er bij elk element horen
 • Je leert hoe je via lichaamsoefeningen, meditaties en shiatsuhandgrepen emoties kunt transformeren in innerlijke kwaliteiten

Wat kun je

 • Na deze dag kun je een heerlijke shiatsubehandeling geven die je als begeleiding bij emotionele klachten kunt gebruiken
 • Je kent een serie lichaamsoefeningen die je voor jezelf of voor anderen als begeleiding bij emotionele klachten kunt gebruiken
 • Je hebt inzicht in de 5 elementen van de Chinese geneeswijze en het proces van transformeren van emoties

Afronding

Na de workshop ontvang je een Bewijs van deelname.

Docent

Ajna Vermei is 5 elementen Shiatsu docent en een gepassioneerd mindfulness ambassadeur. Ze gelooft dat aandacht de ware kracht in zich heeft om de wereld te veranderen. Stap voor stap, mens voor mens. Bewustwording en aanraking hebben haar wereld enorm veranderd. Ze wil de lessen, kennis en de vele praktische oefeningen delen die haar leven zoveel rijker hebben gemaakt. 

Accreditatie

De 6 aanrakingen is geaccrediteerd door:

 • SNRO: 0,3 EC punten.

 

Reacties van deelnemers

 • "Door de workshop ​kan ik nog beter afstemmen op wat mensen nodig hebben/kunnen gebruiken als ze in een bepaalde emotie vastzitten. De aanrakingen zijn een mooi aanvulling daarop."
 • "Door deze workshop heb ik een goed inzicht gekregen in shiatsu."
 • "Ik heb een basis om iets te kunnen met massage/aanraking bij mensen met psychische (spannings)klachten."
 • "Ik heb voor mezelf met iets heel nieuws kennis gemaakt. Het was een positieve kennismaking."

Corona-maatregelen:

** Deze cursus is een lichaamsgerichte cursus waarin ook sprake is van fysiek contact met mede-studenten en docent(en). In verband met corona hanteren wij bij deze cursus daarom de richtlijnen van contactberoepen qua hygiëne en hanteren we daar waar mogelijk de 1,5 meter afstand. Sonnevelt stelt persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar voor gebruik tijdens de lichaamsgerichte oefeningen. **

De 6 aanrakingen wordt tweemaal per jaar aangeboden.

** Deze workshop is vol.  **

Praktische Informatie

Datum:
woensdag 30 september 2020
Aantal lesdagen: 1
Tijd:
09:30 - 16:30 uur
Locatie:
Zaltbommel, Watletjenu
Docent(en):
Accreditatie:

SNRO. 0,3 EC punten.

Totaalprijs: €249,- lunch inbegrepen
Betaling:

De betaling van deze workshop gaat via iDEAL of Mistercash (België). Na het inschrijven op deze workshop word je direct doorgeleid naar de website van je bank.

In het kader van de onderwijsvrijstelling geen btw van toepassing.

Gedurende veertien dagen na inschrijving bestaat de mogelijkheid volgens consumentenrecht kosteloos te annuleren. Voor meer details zie onze Algemene voorwaarden. Mochten de coronamaatregelen uitvoering onmogelijk maken, dan volgt restitutie van het betaalde lesgeld.