Cursus Overgang en voeding - Sonnevelt

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

** Per 1 juni zijn we weer van start gegaan met onze lessen op locatie. Mocht in de toekomst het RIVM-beleid vanwege corona wijzigen en lessen op locatie alsnog niet kunnen doorgaan, dan vinden deze online plaats. Als de situatie het vervolgens weer toelaat, hervatten we de lessen op locatie. Schrijf je dus nu in en we bieden je doorgangsgarantie! **

Vaak beginnen we pas na ons 40ste levensjaar na te denken over de overgang. Maar als het om voeding gaat, kunnen we ons lichaam al veel eerder voorbereiden op deze fase. Wat kun je preventief met voeding doen om bepaalde overgangsklachten te voorkomen? 

In een leven zijn er diverse momenten van drastische veranderingen. Gewild of ongewild maken we die allemaal mee. Bij vrouwen is de menstruatiecyclus en de daarmee samenhangende vruchtbaarheid zo'n periode van verandering. Over het algemeen wordt de eerste menstruatie makkelijker ontvangen dan het loslaten van dit proces. De overgang kenmerkt zich dan ook vaak als een periode van inzicht, maar ook als een periode van lichamelijke ongemakken.

Voor wie

De cursus is bedoeld voor iedereen die privé of beroepsmatig geïnteresseerd is in dit onderwerp. 

Wat leer je

Tijdens deze dag 'wandelen' we door een vrouwenleven en kijken we naar bovengenoemde aspecten. Je krijgt inzicht in het fysieke en emotionele proces voorafgaand aan en tijdens de overgang. Bovendien krijg je inzicht in de betekenis van de overgang in onze maatschappij en cultuur en gaan we in op de biologische aspecten van de overgang. Vragen als:”Wanneer is iets een overgangsverschijnsel en wanneer wordt het een klacht” en “Wat is de relatie tussen de overgang en voeding” en “Wat kun je preventief met voeding doen” komen uitgebreid aan de orde.

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Betekenis menopauze
 • Hormooncyclus
 • Overgangsverschijnselen
 • Voedingsadviezen
 • Stress en voeding
 • Overgewicht

Afronding

Na de cursus ontvang je een Bewijs van deelname.

Docent

Bianca van den Heuvel werkt als orthomoleculair diëtist en PNI therapeut in haar eigen praktijk Gezondxtra. Hier geeft ze gezondheidsadviezen aan mensen die op zoek zijn naar de oorzaak van een klacht. Dit kunnen lifestyle adviezen zijn op het gebied van beweging, voeding en suppletie. Altijd gebaseerd op uitleg over de fysiologie van het lichaam ter motivering van de cliënt. Darmklachten/hormonale/burn-out klachten zijn haar specialisaties. 

Accreditatie

Overgang en voeding is geaccrediteerd door:

 • BGN: 3 nascholingspunten
 • SNRO: 0,3 EC punten.

 

Reacties van deelnemers

 • "Door deze cursus heb ik heel veel praktische kennis opgedaan mbt vrouwelijke hormonen."
 • "Ik ben bevestigd in mijn idee hoe belangrijk voeding is bij het verkrijgen en behouden van een goede gezondheid."
 • "Ik heb mijn kennis verbreed en zeker veel bruikbare informatie/tips gekregen die ik ook op mezelf ga toepassen."
 • "Ik heb extra handvatten gekregen wat betreft klachten bij de overgang en welke gezonde voeding
  kan bedragen aan het beperken van de klachten.​"

Overgang en Voeding wordt tweemaal per jaar aangeboden.

Praktische Informatie

Datum:
wordt binnenkort weer ingepland
Aantal lesdagen: 1
Accreditatie:

BGN: 3 nascholingspunten, SNRO. 0,3 EC punten.

Totaalprijs: €239,- lunch inbegrepen
Betaling:

Betaling verloopt via iDEAL of Mistercash (voor België)

Na je inschrijving word je direct doorgeleid naar de website van jouw bank.

In het kader van de onderwijsvrijstelling geen btw van toepassing.

Gedurende veertien dagen na inschrijving bestaat de mogelijkheid om volgens het consumentenrecht kosteloos te annuleren. Voor meer details zie onze Algemene voorwaarden. Mochten de coronamaatregelen uitvoering onmogelijk maken, dan volgt restitutie van het betaalde lesgeld.