Vitaal rouwen | Sonnevelt Opleidingen

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

** Per 1 juni gaan onze lessen weer van start op locatie. Met inachtneming van alle RIVM-richtlijnen om zo het volgen van een klasssikale opleiding of cursus op een gezonde en verantwoorde wijze mogelijk te maken voor onze studenten en docenten. **

Een client van coach Fieke heeft het zwaar. Vorig jaar is haar vriendin overleden en nu in deze tijd, waarin er veel veranderingen zijn, voelt ze zich somber, heeft ze vage lichamelijke klachten en slaapt ze slecht. Opstaan kost haar moeite en eigenlijk trekt ze zichzelf door de dag heen. Ze mist haar vriendin en het lukt haar maar niet het overlijden van haar vriendin te accepteren. De huisarts heeft haar doorverwezen naar Fieke om eens te kijken naar de dieper liggende oorzaken van het ongemakkelijk voelen. Hoe kan Fieke haar hierin begeleiden? Hoe help je iemand bij rouw en verlies en zorg je ervoor dat diegene ook weer de lichtpuntjes gaat zien?

​Workshop Rouwen

Vitaal rouwen gaat over de balans vinden tussen hersteltijd en verliestijd. Over soms stil mogen vallen met alles wat er in jou leeft, terwijl de wereld om je heen doorgaat. Rouw is de puurste vorm van verdriet en een intense emotie. Er bestaat geen handboek voor rouw, er staat geen tijd voor, wel is een stappenplan… stapje voor stapje. Rouwen is voelen.

In deze tijd waarin we worden teruggeworpen op onszelf en veel mensen te maken krijgen met afscheid en verlies is het extra belangrijk om aandacht te hebben voor een 'gezonde' rouwverwerking. 

Rouwverwerking is Rouwtijd

Rouwen kost tijd. Je moet leren met je verlies om te gaan en manieren vinden om het te kunnen dragen. Rouwen vraagt ook veel energie en gaat op de korte termijn vaak ten koste van een goede balans tussen werken aan herstel en het omarmen van verliesmomenten. Hoe kun je als coach jouw coachees helpen om tijd te nemen voor hun verdriet én vitaal te blijven in tijden van rouw?

Voor wie            

De workshop Vitaal rouwen is voor alle Sonnevelt studenten en oud-studenten en coaches die meer over afscheid nemen en rouwen willen weten.

Wat leer je        

We werken tijdens de workshop met de eigen levenservaring en coachervaring van de deelnemers. Deze ervaring vragen wij je in te brengen.

Tijdens de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • het belang van afscheid nemen
  • inzicht in rouwmodellen
  • de invloed van emoties
  • rouwsignalen van het lichaam
  • de attitude en vaardigheden van een coach in dit rouwproces.

Wat kun je

Na afloop van de workshop:

  • heb je inzicht in het verloop van rouwprocessen
  • kun je omgaan met de emotie van je client
  • herken je de rouwsignalen van het lichaam
  • heb je kennis van de invloed van tijd op het rouwproces
  • durf je diepere vragen te stellen

Docent

Mette Pilaar is sinds 2014 docent Stress en Burn-out Coach, Mental Coach en Vitaliteitscoach bij Sonnevelt. Daarnaast heeft ze zich onder andere gespecialiseerd in rouwverwerking.

Examen/afronding         

Deze workshop wordt aan het eind van de dag afgerond met het beantwoorden van vragen. Deelnemers ontvangen na afloop een certificaat.

Praktische Informatie

Datum:
maandag 06 juli 2020
Aantal lesdagen: 1
Tijd:
10:00 - 17:00 uur
Locatie:
Zaltbommel, Watletjenu
Docent(en):
Totaalprijs: €249,- lunch inbegrepen
Betaling:

De betaling gaat via iDEAL of Mistercash (België). Na het inschrijven voor Vitaal rouwen word je direct doorgeleid naar de website van je bank.

In het kader van de onderwijsvrijstelling geen btw van toepassing.

Gedurende veertien dagen na inschrijving bestaat de mogelijkheid volgens consumentenrecht kosteloos te annuleren. Voor meer details zie onze Algemene voorwaarden. Mochten de coronamaatregelen uitvoering onmogelijk maken, dan volgt restitutie van het betaalde lesgeld.