Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

** Per 1 juni zijn we weer van start gegaan met onze lessen op locatie. Mocht in de toekomst het RIVM-beleid vanwege corona wijzigen en lessen op locatie alsnog niet kunnen doorgaan, dan vinden deze online plaats. Als de situatie het vervolgens weer toelaat, hervatten we de lessen op locatie. Schrijf je dus nu in en we bieden je doorgangsgarantie! **

Alles lijkt Anne voor de wind te gaan. Ze geniet van haar werk, heeft een lieve partner en drie gezonde, blije kinderen. En toch voelt Anne dat er ergens iets niet klopt. Diep van binnen is er een zacht knagend gevoel van onrust, verwarring, twijfel en ook angst. Een gevoel dat Anne ervan weerhoudt om daadwerkelijk met volle teugen van het leven te kunnen genieten en de dingen te doen die ze zo graag zou willen doen. Er mist iets, maar wat? De wereld lacht Anne toe en toch voelt ze diep vanbinnen maar weinig vertrouwen.

Wat is zelfvertrouwen? Is het iets dat je gaandeweg het leven moet zien te winnen? Of is het iets dat je al bij je draagt zonder het te beseffen?

Ons brein of ons bewustzijn kan alleen goed functioneren als we ons beschermd en veilig voelen. Net zo als ons lichaam voldoende voedsel en bescherming nodig heeft om te kunnen functioneren, heeft ons brein of bewustzijn voldoende vertrouwen nodig. Hoe dichter het vertrouwen bij onszelf ligt, des te stabieler het zal zijn. Zelfvertrouwen vinden we bij onszelf en niet bij de ander.

Het hebben van zelfvertrouwen heeft een sterk positief effect op onze energie en ons functioneren. Het maakt alles in het leven eenvoudiger. Zelfvertrouwen is het natuurlijke gevolg van het hebben van een goede relatie met jezelf en je omgeving. Het is een natuurlijk proces: het is niet iets dat je ontwikkelt of iets dat ontstaat door de dingen die je doet. Zelfvertrouwen is iets dat je ontdekt. Het is iets dat van begin af aan al aanwezig is.

In deze tweedaagse cursus Zelfvertrouwen benaderen we zelfvertrouwen vanuit dit natuurlijke, psychologische perspectief. Dit doen we door middel van het ontdekken van ons natuurlijk vermogen - natural skills - voor het hebben van zelfvertrouwen. Natural skills zijn als het ware de psychologische bouwstenen waarmee we een gezond, stabiel en gelukkig leven kunnen bouwen. Door meer vertrouwd te raken met deze skills leren we een natuurlijk en stabiel zelfvertrouwen te ontdekken en te waarborgen.

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die verdieping en stabiliteit zoekt op het gebied van natuurlijk zelfvertrouwen en anderen daarbij wil helpen. Met natuurlijk zelfvertrouwen komen alle goede kwaliteiten tot volle bloei. In deze tweedaagse nascholing leer je vertrouwd te raken met het vinden van de weg naar een natuurlijk zelfvertrouwen zodat je anderen hierin kunt begeleiden.

Wat leer je

De cursus Zelfvertrouwen bestaat uit 2 lesdagen. Iedere lesdag is opgebouwd uit een afwisseling van theorie, oefening en interactie waarbij steeds de nadruk ligt op begrijpen en ervaren. Iets begrijpen zonder te ervaren heeft geen waarde en iets ervaren dat je niet begrijpt ondermijnt vertrouwen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Kwaliteit van waarneming
 • Wisselwerking tussen gevoel en gedachte
 • Natural skills
 • Ego versus zelfvertrouwen
 • Geen zelfvertrouwen zonder kwetsbaarheid
 • Relatie tot het verleden, heden en toekomst
 • Misverstanden over zelfvertrouwen
 • Ontdekken van Natuurlijk zelfvertrouwen

Op de eerste dag wordt een thuisopdracht meegegeven waarbij je wordt gevraagd te oefenen met de opgedane ervaring en inzicht van de dag.

Wat kun je

Na deze tweedaagse nascholing kan je:

 • de belangrijkste methoden voor het ontdekken van natural skills (de vraag, de logica en de waarneming) effectief toepassen
 • gevoelens gebruiken en inzetten als motiverende kracht voor zelfvertrouwen: kracht maakt vertrouwen sterker
 • gedachten gebruiken en inzetten als wijsheid voor zelfvertrouwen: wijsheid maakt vertrouwen stabieler
 • je natuurlijk gevoel van zelfvertrouwen bereiken
 • ruimte scheppen voor jezelf en voor anderen

Conclusie: je hebt kennis van en ervaring met de vanzelfsprekende aanwezigheid van natuurlijk zelfvertrouwen.

Examen/afronding

Deze cursus Zelfvertrouwen wordt afgerond met het schrijven van een reflectieverslag. Deelnemers ontvangen na afloop van de nascholing een certificaat.

Accreditatie

Deze na- en bijscholing is geaccrediteerd door de SNRO.


 

Praktische informatie

Datum:
woensdag 19 mei 2021, woensdag 02 juni 2021
Tijd:
09:30 - 16:30 uur
Locatie:
Zaltbommel, Watletjenu
Accreditatie:

SNRO

Prijs: €495,- lunch inbegrepen
Betaling:

De betaling gaat via iDEAL of Mistercash (België). Na het inschrijven op deze na- en bijscholing word je direct doorgeleid naar de website van je bank.

In het kader van de onderwijsvrijstelling geen btw van toepassing.

Gedurende veertien dagen na inschrijving bestaat de mogelijkheid volgens consumentenrecht kosteloos te annuleren. Voor meer details zie onze Algemene voorwaarden. Mochten de coronamaatregelen uitvoering onmogelijk maken, dan volgt restitutie van het betaalde lesgeld.