Cursus / Nascholing
Ademhaling en Vitaliteit

 • Leer ademhaling als tool inzetten
 • Voor balans tussen hoofd, hart en lichaam
 • Met ademcoach Wies van Beek
 • Direct toepasbaar in de praktijk

(Her)ontdek je adem

Ademcoach Sophie heeft een afspraak met een nieuwe cliënt, een veertiger met een drukke baan. Hij voelt zich gestrest en gejaagd en heeft moeite zich te concentreren op zijn werk, omdat vele gedachten hem afleiden. Hij heeft het gevoel dat hij altijd 'aan' staat en zijn hoofd maakt overuren. Hierdoor valt hij 's avonds moeilijk in slaap met als gevolg een slaaptekort. Normaal gesproken zit zijn ademhaling in zijn borst. Sophie laat hem via verschillende ademhalingsoefeningen ontdekken hoe hij zijn lichaam weer kan leren voelen en welke technieken snel ontspanning brengen. Zijn hoofd wordt rustiger en hij kan weer richting zijn buik ademen. Zij laat haar cliënt ervaren dat een juiste ademhaling zorgt voor meer ontspanning: hoofd, hart en lichaam zijn weer in balans.

Over de cursus Ademhaling en vitaliteit

Meer en meer laat de wetenschap van zich horen wanneer het gaat over het belang van een gezond adempatroon. Ademhaling vormt nog veelal de ‘missing link’ in de zoektocht naar lichamelijk en emotioneel welbevinden. De ademhaling geeft direct toegang tot het lichaam, je hoofd en je hart. Het werken met de adem neemt steeds meer in populariteit en bekendheid toe. Steeds meer mensen en bedrijven ontdekken de adem als tool voor:

 • een meer ontspannen, gezonder en bewuster leven
 • voor heling en transformatie
 • voor persoonlijke ontwikkeling
 • bewuster ademen voor meer vitaliteit

Docent
Wies van Beek is ademcoach en heeft als missie om mensen gelukkiger en vitaler te maken. Tijdens haar zoektocht in het leven kwam ze in contact met de kracht van ademen. De adem bleek een ongelooflijke krachtige tool te zijn om je te verbinden met jezelf. Na de 2-jarige opleiding 'Energetisch lichaamswerk en ademcoaching' blijft ze zichzelf uitdagen met nieuwe kennis en ervaringen door trainingen te volgen bij o.a Wim Hof, Max Strom en Buteyko.

Voor wie is de cursus Ademhaling en vitaliteit?

Deze cursus is onmisbaar voor iedereen die werkt met mensen en de ademhaling als ‘instrument’ wil inzetten voor meer vitaliteit en levensgeluk. Denk hierbij aan coaches, (fysio)therapeuten en/of (yoga) docenten. De ademhaling is een zeer belangrijke tool om je klanten vitaler te maken. Wanneer je je meer bewust bent van je ademhaling kun je á la minuut iets doen omdat je deze tool altijd bij je hebt en direct ik kan zetten. Mensen merken vaak na een paar minuten al resultaat.

Specifieke voorkennis is niet noodzakelijk. We raden deze cursus af voor zwangere vrouwen.

Vooropleiding: minimaal een afgeronde MBO-4 of HAVO opleiding. Heb je een wat ouder diploma en twijfel je aan het niveau, neem gerust contact op met onze studieadviseur.

Wat is het doel van de cursus Ademhaling en vitaliteit?

Met deze (nascholings)cursus kan je ademhaling als gericht instrument inzetten om vitaliteit bij klanten te bevorderen en werken aan balans tussen hoofd, hart en lichaam. Je ontwikkelt vanuit de theoretische achtergrondinformatie en de praktische oefeningen jouw manier om met de adem te werken.

Wat leer je in de cursus Ademhaling en vitaliteit?

 • Theoretische kennis en technieken over ademhaling zowel preventief als curatief toepassen
 • Verstoringen in een adempatroon herkennen en klanten begeleiden in het verbeteren van hun ademhalingspatroon
 • Adviseren bij het aanpakken van een verstoord ademhalingspatroon
 • Klanten coachen in het verbeteren van hun vitaliteit via adem- en lichaamsbewustwording

Duur:

09:30 - 16:30 uur.

Omvang:

3 dagen.

Studiebelasting:

1,4 EC-punten (SNRO) / 12 PE-punten (KABIZ).

Onderwerpen:

In deze cursus vormen theorie en de praktijk een logisch en integraal geheel. We behandelen de volgende onderwerpen:

 • Theorie over de adem; fysiek, mentaal, emotioneel
 • Vitaliteit: de balans tussen hoofd, hart en lichaam.
 • Inzicht in ademverstoringen.
 • Aandachtsgebieden in je lichaam.
 • Ademtechnieken/ aanraking en het effect.
 • Ademcoaching

Huiswerk:

We vragen je van tevoren het volgende boek te lezen: Ontdek de kracht van ademen van Mr. Breath, Rob Koning. ISBN: 9789021571263.
Tussen de drie lesdagen in krijg je een huiswerkopdracht om het geleerde in praktijk toe te passen.

Afronding:

De cursus Ademhaling en vitaliteit wordt afgerond met een wrap-up en het schrijven van een korte individuele reflectie. Na het bijwonen van alle lesdagen ontvang je een certificaat.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Hilversum

28 maart 2024
25 april 2024
donderdag
09:30 - 17:00
Schrijf je in

Zaltbommel

12 april 2024
17 mei 2024
vrijdag
09:30 - 17:00
Schrijf je in

Lesdagen Hilversum:

28 maart / 11 april / 25 april 2024.

Lesdagen Zaltbommel:

12 april / 26 april / 17 mei 2024.

Start voorjaar 2024:

Prijs: € 949,-

De betaling van deze cursus gaat via iDEAL of Mistercash (België). Na het inschrijven op deze cursus word je direct doorgeleid naar de website van je bank.

In het kader van de onderwijsvrijstelling zijn onze prijzen btw-vrij. Onze Algemene voorwaarden zijn van toepassing op je inschrijving. 

Ben je ondernemer of ZZP-er? Wanneer je een opleiding volgt voor jouw bedrijfsactiviteit, nieuwe ontwikkelingen of het op peil houden van jouw kennis, zijn de kosten nog (deels) fiscaal aftrekbaar! Lees meer.

De gemiddelde groepsgrootte is 16 deelnemers, met een minimum van 12 en een maximum van 20.