Cursus / Nascholing
Coachen op Positief Denken

 • Positieve psychologie als uitgangspunt
 • 4 lesdagen
 • Docent uit de praktijk

De kracht van een positieve mindset

Monique heeft een goede baan, een gezin, een mooi huis en ze kan zich fijne vakanties veroor­loven. Ze vindt dan ook dat ze niet mag klagen, maar heel eerlijk gezegd voelt ze zich regelmatig ontevreden. Op social media lijkt iedereen gelukkig(er) te zijn, ook mensen die veel minder hebben of alleen zijn. Monique heeft moeite om ‘het glas halfvol’ te zien en haar gedachten draaien vaak rond in oude, niet helpende cirkeltjes. Ze heeft behoefte aan een coach die haar kan helpen positiever te denken.

Over de cursus Coachen op positief denken

In deze vierdaagse cursus/nascholing Coachen op positief denken leer je op welke manier positief denken helpt bij het vergroten van je vitaliteit en hoe je dit kunt inzetten in je coachpraktijk.

Docent
Jennifer van Balkom is gecertificeerd coach, trainer, NLP Master, internationaal spreker en solopreneur. Als nomade werkte, reisde en woonde ze op bijna elk continent van deze aarde. Na ruim 15 jaar in diverse marketing en sales functies te hebben gewerkt, begon ze meer dan 10 jaar geleden haar eigen coachpraktijk en is ze sinds een aantal jaren ook als docent verbonden aan Sonnevelt Opleidingen.

Voor wie is de cursus Coachen op positief denken?

Deze cursus/nascholing is onmisbaar voor coaches die hun cliënten willen begeleiden in het vergroten van vitaliteit door middel van positief denken. De cursus is bedoeld voor mensen die reeds een coachopleiding hebben afgerond en/of coachervaring hebben én in het bijzonder voor coaches die al gericht zijn op vitaliteit.

Vooropleiding: minimaal afgeronde MBO niveau 4 of HAVO opleiding. Heb je een wat ouder diploma en twijfel je aan het niveau, neem gerust contact op met onze studieadviseur.

Wat leer je?

Je leert mensen te laten ontdekken wat geluk voor hen betekent en wat ze kunnen doen om zich gelukkiger te voelen. Met de positieve psychologie theorie als uitgangspunt. In de lessen behandelen we achtereenvolgens alle deelonderwerpen van positieve psychologie waar wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan. Dit koppelen we aan helpende coachtechnieken zodat je de kennis in praktijk kunt toepassen en cliënten motiverend kunt aanspreken om hun kracht, talent en (sociale) weerbaarheid te ontwikkelen. Coachtechnieken die worden aangereikt zijn gestoeld op het gedachtegoed van motiverende gespreksvoering, oplossingsgericht en bekrachtigend coachen.

Wat kun je?

Na afloop van deze cursus kun je:

 • cliënten inzicht geven in het belang en de werking van een positieve mindset.
 • cliënten met gerichte coachtechnieken helpen om te werken aan hun vitaliteit door middel van positief denken.

Duur:

09.30 - 16.30 uur

Omvang:

4 lesdagen.

Studiebelasting:

2 EC-punten (SNRO) / 24 PE-punten (KABIZ).

Onderwerpen:

Theorieën en technieken die aan bod komen:

 • Positieve psychologie
 • NLP
 • Mindfulness
 • Bekrachtigend coachen
 • Oplossingsgericht coachen
 • Motiverende gesprekstechnieken

Huiswerk:

Ter voorbereiding op deze nascholing/cursus, vragen we je het volgende:

 • Het lezen van hoofdstuk 1 en 2 uit het boek Positieve Psychologie Psychologie - De toepassingen van Frederike Bannink (ISBN: 9789089539205).
 • Het maken van een poster over jezelf als coach (instructies volgen in de bevestigingsbrief).

Daarnaast dien je tijdens de cursus rekening houden met een studiebelasting van circa 4 uur per week, bestaande uit o.a. zelfstudie van het boek en de syllabus en het maken van huiswerkopdrachten.

Afronding:

Op dag 4 van de cursus Coachen op positief denken geef je een korte presentatie van 5 minuten waarin je laat zien wat je geleerd hebt en hoe je dit in de praktijk kunt (gaan) toepassen. Na het bijwonen van alle lesdagen ontvang je een certificaat.

undefined
undefined
undefined

Zaltbommel

10 april 2024
22 mei 2024
woensdag
09:30 - 16:30
Schrijf je in

Lesdagen:

10 april / 24 april / 8 mei / 22 mei 2024.

Voorjaar 2024:

Prijs: € 1.055,-

De betaling van deze cursus gaat via iDEAL of Mistercash (België). Na het inschrijven op deze cursus word je direct doorgeleid naar de website van je bank.

In het kader van de onderwijsvrijstelling zijn onze prijzen btw-vrij. Onze Algemene voorwaarden zijn van toepassing op je inschrijving. 

Ben je ondernemer of ZZP-er? Wanneer je een opleiding volgt voor jouw bedrijfsactiviteit, nieuwe ontwikkelingen of het op peil houden van jouw kennis, zijn de kosten nog (deels) fiscaal aftrekbaar! Lees meer.

De gemiddelde groepsgrootte is 16 deelnemers, met een minimum van 12 en een maximum van 20.