Cursus / Nascholing
Coachen op (zelf)vertrouwen

  • Ontdek je natuurlijk (zelf)vertrouwen
  • Leer anderen hierin begeleiden
  • Met expert Janine Schimmelpenninck

Raak vertrouwd met je natural skills

Alles lijkt Anne voor de wind te gaan. Ze geniet van haar werk, heeft een lieve partner en drie gezonde, blije kinderen. En toch voelt Anne dat er ergens iets niet klopt. Diep van binnen is er een zacht knagend gevoel van onrust, verwarring, twijfel en ook angst. Een gevoel dat haar ervan weerhoudt om daadwerkelijk met volle teugen van het leven te kunnen genieten en de dingen te doen die ze zo graag zou willen doen. Er mist iets, maar wat? De wereld lacht Anne toe en toch voelt ze diep vanbinnen maar weinig vertrouwen.

Over de cursus Coachen op (zelf)vertrouwen

Hoe kun jij Anne helpen haar gevoel van (zelf)vertrouwen te herwinnen? Welke kennis en vaardigheden kun jij haar leren waarmee zij een voortdurend gevoel van (zelf)vertrouwen kan gaan ervaren? Dat zijn de vragen waar we tijdens deze 3-daagse cursus/nascholing Coachen op zelfvertrouwen op ingaan. Dit doen we door (zelf)vertrouwen vanuit een natuurlijk, psychologisch perspectief te benaderen. We richten ons daarbij op het natuurlijke, innerlijke vermogen van de mens om (zelf)vertrouwen te hebben. Dit type (zelf)vertrouwen is niet iets dat je kan ontwikkelen want diep van binnen is het al aanwezig. Je hoeft het alleen maar te ontdekken.

Het ontdekken van dit natuurlijke (zelf)vertrouwen is heel belangrijk. We kunnen niet leven zonder vertrouwen. Het is de energie – de brandstof – waarmee we de dingen doen. Net zoals ons lichaam voldoende voedsel en bescherming nodig heeft om te kunnen functioneren, heeft ons brein of bewustzijn voldoende vertrouwen nodig. We kunnen alleen goed functioneren als we ons beschermd en veilig voelen. (Zelf)vertrouwen maakt alles in het leven eenvoudiger.

In deze cursus/nascholing leer je hoe je dit kunt ontdekken en hoe je anderen in dit proces kunt begeleiden. Hiervoor heb je kennis nodig van je natuurlijke, psychologische geaardheid en van je zogeheten natuurlijke, psychologische functies – je natural skills. Door meer vertrouwd te raken met deze skills leer je hoe een natuurlijk en stabiel gevoel van (zelf)vertrouwen kan worden ontdekt en kan worden gewaarborgd.

Docent
De expertise van docent Janine Schimmelpenninck ligt op het gebied van de natuurlijke psychologie. Ze is de grondlegger van de Natural Skills psychologie en verzorgt hierover talloze trainingen, seminars en workshops. ​De Natural Skills psychologie is gebaseerd op duizend jaar oude inzichten uit onder andere de Boeddhistische psychologie. Het boek "Natural Skills" van Janine Schimmelpenninck werd uitgeroepen tot Beste psychologieboek 2022. Dit boek vormt de basis van deze cursus.

Voor wie is deze cursus Coachen op (zelf)vertrouwen?

De cursus/nascholing Coachen op (zelf)vertrouwen is onmisbaar voor coaches, psychologen en hulpverleners die willen inzetten op het verstevigen van het (zelf)vertrouwen van hun cliënten. Die willen werken aan vitaliteit door cliënten te helpen met het vinden van verdieping en stabiliteit op het gebied van natuurlijk (zelf)vertrouwen.

Vooropleiding: minimaal afgeronde MBO niveau 4 of HAVO opleiding. Heb je een wat ouder diploma en twijfel je aan het niveau, neem gerust contact op met onze studieadviseur.

Wat leer je in de cursus Coachen op (zelf)vertrouwen?

In deze cursus/nascholing leer je vertrouwd te raken met het vinden van de weg naar een natuurlijk (zelf)vertrouwen en hoe je anderen hierin het beste kunt begeleiden. De cursus bestaat uit 3 lesdagen. Iedere lesdag is opgebouwd uit een afwisseling van theorie, oefening en interactie waarbij steeds de nadruk ligt op begrijpen en ervaren. Iets begrijpen zonder te ervaren heeft geen waarde en iets ervaren dat je niet begrijpt ondermijnt vertrouwen.

Wat kun je na de cursus Coachen op (zelf)vertrouwen?

Aan het einde van de cursus/nascholing kun je:

  • Je natuurlijk gevoel van(zelf)vertrouwen bereiken en anderen daarbij begeleiden.
  • Bewust gebruik maken van je natural skills en anderen daarbij begeleiden.
  • Anderen leren gevoelens te gebruiken en in te zetten als motiverende kracht voor (zelf)vertrouwen: kracht maakt vertrouwen sterker.
  • Anderen leren gedachten te gebruiken en in te zetten als wijsheid voor (zelf)vertrouwen: wijsheid maakt vertrouwen stabieler.
  • Anderen begeleiden in het scheppen van meer ruimte voor henzelf en voor anderen.

Conclusie: je hebt kennis van en ervaring met de vanzelfsprekende aanwezigheid van natuurlijk (zelf)vertrouwen en je weet hoe je anderen daarbij kunt helpen.

Duur:

09.30 - 16.30 uur.

Omvang:

Drie lesdagen.

Studiebelasting:

0,7 EC-punten (SNRO) / 12 PE-punten (KABIZ).

Programma:

Dag 1
•    Misverstanden over (zelf)vertrouwen
•    Betekenis van natuurlijk (zelf)vertrouwen

Dag 2
•    Ontdekken van natuurlijk (zelf)vertrouwen
•    De diepe, natuurlijke psychologische geaardheid van de mens
•    Natural skills – onze psychologische bouwstenen
•    De rol van aandacht, het niet weten, waarneming en conditionering

Dag 3
•    Relatie tussen kwetsbaarheid en vertrouwen
•    Relatie tot het verleden, heden en toekomst

Huiswerk:

Tussen de drie lesdagen in krijg je een aantal thuiswerkopdrachten om het geleerde in praktijk toe te passen. Daarnaast wordt je gevraagd de syllabus, die je op lesdag 1 krijgt uitgereikt, te lezen.

Afronding:

De cursus/nascholing Coachen op (zelf)vertrouwen wordt afgerond met een wrap-up en het schrijven van een korte individuele reflectie. Na het bijwonen van de drie lesdagen ontvang je een certificaat.

 

undefined
undefined

Zaltbommel

14 mei 2024
11 juni 2024
dinsdag
09:30 - 16:30
Schrijf je in

Lesdagen:

14-05-2024 / 28-05-2024 / 11-06-2024

Voorjaar 2024:

Prijs: € 949,-.

De betaling gaat via iDEAL of Mistercash (België). Na het inschrijven op deze cursus word je direct doorgeleid naar de website van je bank.

In het kader van de onderwijsvrijstelling zijn onze prijzen btw-vrij. Onze Algemene voorwaarden zijn van toepassing op je inschrijving. 

Ben je ondernemer of ZZP-er? Wanneer je een opleiding volgt voor jouw bedrijfsactiviteit, nieuwe ontwikkelingen of het op peil houden van jouw kennis, zijn de kosten nog (deels) fiscaal aftrekbaar! Lees meer.

De gemiddelde groepsgrootte is 16 deelnemers, met een minimum van 12 en een maximum van 20.