Cursus / Nascholing
Summer School: Systemisch kijken naar eenzaamheid

  • Duik in de wondere wereld van familiesystemen
  • Ontdek welke invloed dit op eenzaamheid heeft
  • Een zomers dagcollege van docent Bianca Blom

Eenzaamheid is momenteel een groot thema in de maatschappij, zowel bij jong als oud. De coronaperiode heeft dit behoorlijk bloot gelegd. Steeds meer mensen willen grip krijgen op die eenzaamheid en zoeken hier hulp voor. Ook om te leren omgaan met de gevolgen hiervan. 

Over het college Systemisch kijken naar eenzaamheid

Een mooi hulpmiddel hierbij is systemisch werk, de manier waarop we gaan kijken en voelen in dit college. Centraal staan familiesystemen. Wat is de invloed van het familiesysteem op eenzaamheid? Waar vindt eenzaamheid haar oorsprong in de voorouderlijke lijn? Hoe kun je als coach systemisch werken toepassen in het begeleiden van jong en oud? 

Voor wie?

Dit Summer School dagcollege is bedoeld voor toekomstig en oud-studenten, coaches die zich verder willen ontwikkelen én voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp. 

Wat leer je?

In dit college leer je:

  • Welke wetmatigheden en dynamieken invloed hebben op eenzaamheid.
  • Hoe je systemisch kunt kijken en denken.
  • Een systemische werkvorm toepassen.
  • Onbewuste patronen herkennen die een rol spelen in je begeleiding.

Over de docent

Dit college wordt gegeven door Bianca Blom, docent van de opleiding Jongerencoach. Bianca is werkzaam als opleider en systemisch jongerencoach. Ze begeleidt (jonge) mensen die worstelen met familiedynamiek, relaties en verbinding met zichzelf. Ze heeft voor jongeren het doe-boek ‘Hoe leef ik mijn wens?’ (2011) geschreven. Ook geeft ze supervisie aan docenten en jongerencoaches en faciliteert een leerwerkgroep op het gebied van systemisch werken.

Utrecht

BCN Utrecht
26 augustus 2023
26 augustus 2023
zaterdag
09:30 - 16:30

Vroegboekaanbieding:
€ 149,- (BTW-vrijgesteld)
geldig t/m 1 juli 2023

Regulier tarief:
€ 179,- (BTW-vrijgesteld)

Betaling:

De betaling van dit college gaat via iDEAL of Mistercash (België). Na het inschrijven word je direct doorgeleid naar de website van je bank.

Gedurende veertien dagen na inschrijving bestaat de mogelijkheid volgens consumentenrecht kosteloos te annuleren. Voor meer details zie onze Algemene voorwaarden.

STAP-budget:

Voor dit college kun je géén STAP-budget aanvragen.

Minimaal 20 en maximaal 50 deelnemers.