Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Energetisch Coach

Intuïtieve ontwikkeling: hoe je je intuïtie traint

Je kent het vast wel: intuïtief weet je wat je moet doen. Hoe te reageren, wat te kiezen, enzovoort. Het klinkt misschien zweverig, maar dat is het beslist niet. Je onderbewuste spreekt op zo’n moment tot je. Of zoals ook wel wordt gezegd: je (onder)buikgevoel. Meer over intuïtieve ontwikkeling en hoe je je intuïtie traint.

STAP-budget welke opleidingen komen in aanmerking?

Wil jij je duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt vergroten en een opleiding volgen om je verder te ontwikkelen? Vanaf 1 maart 2022 kunnen zowel werkenden als werkzoekenden* bij de overheid (het UWV) jaarlijks een STAP-budget aanvragen van maximaal € 1.000 euro voor scholing en ontwikkeling. 

Wat is energetische therapie?

Energetische therapie is een natuurlijke behandelwijze gegrond op eeuwenoude tradities en werkt met de methodiek van het chakra- en aura stelsel. De begrippen en modellen van chakra's als energiecentra stammen uit het oude India. Energetische behandelingen activeren het zelfhelende vermogen van het lichaam, door vastzittende energie in beweging te brengen. Hierdoor komt er weer ruimte en ontspanning in het energetische systeem. Ook wordt er inzicht verkregen in bepaalde patronen waar je last van hebt of klachten door krijgt. Dit samen opent de weg naar heling, vitaliteit en gezondheid.

Wanneer ben je een goede coach? De belangrijkste eigenschappen

Een goede coach kun je zien als een personal trainer. Iemand die je motiveert, inspireert, ondersteunt en begeleidt om het beste uit jezelf te halen om zelfgekozen doelen te bereiken. Maar wanneer ben je een goede coach en welke eigenschappen heb je nodig om het beste uit het coachvak te halen?

Wanneer ben je een goede coach?

Coaching is een beroep en daarom heeft een goede coach een gecertificeerde opleiding gevolgd en veel kennis opgedaan, technieken geleerd en tools aangereikt gekregen om zich het coachvak eigen te maken.

De 11 kerncompetenties van een coach

Professioneel coachen is een vak. Dat vereist niet alleen kennis en zelfinzicht, maar ook specifieke vaardigheden. Maar over welke competenties moet je als professionele coach beschikken om je werk goed te kunnen doen? De International Coach Federation (ICF), de grootste wereldwijde beroepsvereniging voor beroepscoaches, ontwikkelde 11 kerncompetenties voor coaches om hun coachingpraktijk effectief uit te voeren.

De toegevoegde waarde van online lessen

Docent Mieke Haksteen en student Marca Bahlmann over hun ervaringen met online les.

Door de coronamaatregelen begin 2021 was klassikaal volwassenenonderwijs niet mogelijk. Ook bij Sonnevelt werden de lessen tijdelijk online gegeven. Dat was best even wennen, zowel voor de docenten als studenten. Inmiddels is gebleken dat fysieke en online lessen elkaar mooi aanvullen. Mieke Haksteen, docent van de opleidingen Basis Coach plus Stress en Burn-out Coach, en Marca Bahlmann, student opleiding Stervensbegeleider, delen hun ervaringen met het geven en volgen van online lessen. 

Wat is intuïtief coachen?

Intuïtief coachen is je weer in contact brengen met je intuïtie. Volgens intuïtief coachen zitten de antwoorden op zaken waarmee je worstelt in jezelf. Er zijn legio redenen om te kiezen voor intuïtieve coaching.

Hieronder meer over wat het inhoudt en waarom je ervoor zou kiezen. 

Energetische therapie en holisme

Energetische therapie is een alternatieve geneeswijze is die al eeuwenlang in allerlei culturen wereldwijd wordt toegepast. Energetische behandelingen kunnen ertoe bijdragen dat je je weer vitaal voelt en lekker in je vel zit.

Energetische therapie en holisme

Kenmerkend voor energetische therapie is dat er wordt gewerkt vanuit een holistische visie. Dit wil zeggen dat de mens als één geheel gezien wordt, waarbij de fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden in alle facetten van het leven. 

NFG

Een of meerdere opleidingen van Sonnevelt is/zijn geaccrediteerd door beroepsorganisatie NFG Lees meer over de accreditaties van Sonnevelt.

Wat doet een energetisch therapeut?

Wil je graag meer ontspannen en vanuit vertrouwen leven? Je energiek en fit voelen? Minder last hebben van emotionele- en mentale klachten? Iedereen wil graag innerlijke rust ervaren, zich vrij voelen en in zijn kracht staan, maar hoe doe je dat nou? Energetische therapie kan je hierin ondersteunen en de weg wijzen. Wat houdt energetische therapie nou precies in? Wanneer kies je voor zo’n behandeling? En niet onbelangrijk: wat doet een energetisch therapeut

Pagina's