Cursus / Nascholing
Summer School: Hooggevoeligheid

  • Ontdek hoe je hoogsensitiviteit als coach kan herkennen
  • Leer hooggevoeligheid inzetten als kracht
  • Een zomers dagcollege met docent Elise Brugman

"Ben ik nou de enige die de spanning hier op de werkvloer voelt?"

"Als mijn tante op bezoek is geweest moeten mijn kleren in de was. Ik verdraag haar parfum niet!"

"Ik kan zo intens genieten van een stil moment in de natuur, het lijkt wel of ik erin opga."

Herkenbaar? Het zijn uitspraken van hoogsensitieve volwassenen en kinderen. Mensen met gevoeligheden, zodat ze overprikkeld kunnen raken door bijvoorbeeld vieze geuren of harde geluiden. Maar het zijn vooral ook mensen met prachtige kwaliteiten die diepgang weten te vinden waar anderen aan de oppervlakte blijven.

Over het college Hooggevoeligheid

Naar hoogsensitiviteit wordt gelukkig steeds meer onderzoek gedaan. Daardoor snappen we nu beter wat er in de hersenen gebeurt. Maar wat zijn eigenlijk de kwaliteiten van hoogsensitieve mensen? Tegen welke hindernissen lopen zij aan? En hoe blijf je in balans als hoogsensitieve coach? Kom ervaren hoe je sensitiviteit als kracht kan inzetten.

Wat leer je?

  • Wat hoogsensitiviteit is en hoe dit werkt in je brein.
  • Hoe je hoogsensitiviteit als coach kan herkennen.
  • Waar de valkuilen én de kwaliteiten liggen van hoogsensitieve mensen.
  • Een aantal praktische methodes om jezelf te beschermen èn te ontladen.

Voor wie?

Dit Summer School dagcollege is bedoeld voor toekomstig en oud-studenten, coaches die zich verder willen ontwikkelen én voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp.

Docent Elise Brugman

Deze training wordt gegeven door Elise Brugman, docent Kindercoach, Kindercoach HSP en Levenscoach. Daarnaast heeft Elise een eigen praktijk en werkt ze al ruim 10 jaar als coach en trainer. De basis van haar werk is antwoord vinden op de vraag “waarom doe je wat je doet”. Uit haar eigen ervaring met hooggevoeligheid (zelf, maar ook haar gezin) heeft zij de afgelopen jaren veel kennis en ervaring opgedaan in het werken rondom dit thema. Wanneer je hooggevoelig bent kan het soms best lastig zijn om je gevoeligheid als kracht in te zetten. Vanuit verschillende specialismen als; traumawerk, hooggevoeligheid, systemisch werk en persoonlijk leiderschap begeleidt zij volwassenen, kinderen én gezinnen om de balans te vinden tussen de kwaliteiten en valkuilen van een leven met HSP. 

Utrecht

BCN Utrecht
25 augustus 2023
25 augustus 2023
vrijdag
09:30 - 16:30

Datum: vrijdag 25 augustus 2023

Locatie: BCN - Daltonlaan 100, Utrecht

Tijdstip: 9.30 – 16.30 uur

Vroegboekaanbieding:
€ 149,- (BTW-vrijgesteld)
geldig t/m 1 juli 2023

Regulier tarief:
€ 179,- (BTW-vrijgesteld)

Betaling:

De betaling van dit college gaat via iDEAL of Mistercash (België). Na het inschrijven word je direct doorgeleid naar de website van je bank.

Gedurende veertien dagen na inschrijving bestaat de mogelijkheid volgens consumentenrecht kosteloos te annuleren. Voor meer details zie onze Algemene voorwaarden.

STAP-Budget:

Voor dit college kun je géén STAP-budget aanvragen.

Minimaal 20 en maximaal 50 deelnemers.