Cursus / Nascholing
Summer School: Natuurvoeding als krachtpatser

  • Natuurvoeding ter bevordering van vitaliteit en gezondheid
  • Kookdemonstratie en proeven van natuurvoedingsproducten
  • Een zomers dagcollege met docent Marion Pluimes

Het belang van goede voeding kennen we allemaal en de afgelopen jaren maken we steeds vaker ook bewustere keuzes. Duurzaamheid, dierenwelzijn, een gezonde aarde, je eigen vitaliteit, het speelt allemaal mee. Maar waar let je nou op? En wat klopt er van alle informatie die je tegenkomt?

Over het college Natuurvoeding

In dit college leer je wat natuurvoeding daarin betekent. Is alle natuurvoeding biologisch of is alles wat biologisch is ook natuurvoeding? En hoe bepaal je dat? Zijn alle gluten slecht? Moet iedereen plantaardig eten? Hoe zit het met landbouwgif? In dit informatieve en praktische college oefen je met de theorie, maak je een dagmenu en proef je van natuurvoedingsproducten.

In de ochtend starten we met een korte kookdemonstratie en een proef oefening. Aan de hand van de voedingspiramide bespreken we de belangrijkste voedselgroepen en hun functie. In de middag ga je oefenen met producten en de toepassing daarvan. Afsluitend maken we samen een guideline voor je eigen natuurvoedingsplan.

Wat leer je?

In dit college leer je:

  • De basisprincipes van natuurvoeding: puur, vers, eerlijk, variatie en biologisch
  • De voedingspiramide als handvat
  • Proeven van natuurvoeding
  • Specifieke producten kennen
  • Tips om thuis toe te passen

Na dit college kun je voor jezelf natuurvoeding toepassen en genieten van goed en gezond eten, zodat je jezelf vitaal en fit voelt als een krachtpatser!

Voor wie?

Dit Summer School dagcollege is bedoeld voor toekomstig en oud-studenten, coaches die zich verder willen ontwikkelen én voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp.

Docent Marion Pluimes

Dit college wordt gegeven door Marion Pluimes, docent van de opleiding Natuurvoedingsadviseur. Daarnaast is Marion eigenaar/chefkok bij The Loffly Chef en eigenaar en docent bij De Groene Kookacademie. Ze noemt zichzelf een echte vakidioot met een enorme passie voor koken op een natuurlijke manier. Haar mantra is: puur, vers, eerlijk en biologisch. Publicaties van haar hand: De Kleine vegetariër, De Vegachecklist en De eerste hapjes.

Utrecht

BCN Utrecht
26 augustus 2023
26 augustus 2023
zaterdag
09:30 - 16:30
Schrijf je in

Vroegboekaanbieding:
€ 149,- (BTW-vrijgesteld)
geldig t/m 1 juli 2023

Regulier tarief:
€ 179,- (BTW-vrijgesteld)

Betaling:

De betaling van dit college gaat via iDEAL of Mistercash (België). Na het inschrijven word je direct doorgeleid naar de website van je bank.

Gedurende veertien dagen na inschrijving bestaat de mogelijkheid volgens consumentenrecht kosteloos te annuleren. Voor meer details zie onze Algemene voorwaarden.

STAP-Budget:

Voor dit college kun je géén STAP-budget aanvragen.

Minimaal 20 en maximaal 50 deelnemers.