Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Opleidingen Totaal Vitaal

Vitaliteitscoach

Wil je vanuit een integrale visie werken als het gaat om lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welbevinden en mensen graag individueel begeleiden? Dan is vitaliteitscoach iets voor jou. De opleiding Vitaliteitscoach van Sonnevelt is hét paradepaardje op het gebied van vitaliteitsmanagement. Deze opleiding biedt de bijzondere combinatie van persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden om cliënten met vitaliteitsvragen te kunnen begeleiden. Je leert werken vanuit een holistische visie. Alle lagen van de Vitaliteitspiramide van Albert Sonnevelt komen daarbij aan bod. Deze opleiding bestaat uit drie delen waarbij je zelf je specialisatie kunt kiezen. Na de opleiding kun je aan de slag vanuit een eigen praktijk of als adviseur en begeleider van medewerkers in organisaties. Afhankelijk van de zorgverzekeraar kan jouw begeleiding in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de aanvullende basisverzekering. 

Leefstijlcoach

Wil jij als gids of mentor mensen begeleiden bij het maken van gezonde leefstijlkeuzes? Dan is leefstijlcoach iets voor jou. Samen met je cliënt ga je op zoek naar zijn of haar intrinsieke motivatie om te zorgen voor een duurzame gedragsverandering. Tijdens de opleiding Leefstijlcoach wordt er veel aandacht besteed aan gezonde voeding, bewegen, oorzaken en gevolgen van stress, optimale slaap en verslavingspatronen (de bovenkant van de Vitaliteitspiramide van Albert Sonnevelt). Als leefstijlcoach begeleid je zowel individuen als groepen. De opleiding Leefstijlcoach van Sonnevelt is BLCN-geaccrediteerd, wat o.a. inhoudt dat je minimaal een HBO-vooropleiding moet hebben om te kunnen starten. Na afronding kun je lid worden van de BLCN, waardoor jouw begeleiding in aanmerking kan komen voor vergoeding vanuit de basisverzekering. Lees hierover meer in dit artikel.

Vitaliteitsadviseur

Vitaliteitsadviseur is jou op het lijf geschreven als je dagelijks aan de duurzame inzetbaarheid binnen een bedrijf of organisatie wilt werken. Als vitaliteitsadviseur ben je in staat om ondernemingen en organisaties op het niveau van directie en management te adviseren en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan een vitalere werkomgeving. Dat kan als zelfstandig extern adviseur of in de rol van intern vitaliteitsadviseur bij een organisatie.

Alle opleidingen van Sonnevelt hebben de NRTO- en CRKBO-keurmerken en zijn SNRO-geaccrediteerd. Kwaliteit staat bij ons altijd voorop!