Docent

Ada Volkers

''Het kind staat centraal en integratief staat voor therapie-op-maat.''

Brede kijk op kinderen

Ik heb 25 jaar in het basisonderwijs gewerkt, daar voelde ik me toch altijd een beetje een vreemde eend in de bijt door mijn open houding, brede kijk op kinderen en kijken naar hun kwaliteiten. In onderwijs gaat het vaak om één ding: cognitieve ontwikkeling en daar doe je zoveel kinderen ernstig mee tekort. Van daaruit ben ik kindertherapeute geworden en mag ik nu als docent mijn kennis en vaardigheden delen met studenten.

Kind centraal

Het kind staat centraal en integratief staat voor therapie-op-maat. In ieders leven komen moeilijkheden voor, ook bij kinderen. Vaak zijn ze heel goed in staat om het zelf op te lossen. Soms lukt dit niet alleen en kunnen kind en ouders hulp gebruiken. Ik vind het mooi om daar deel van uit te kunnen maken om ze op weg te helpen in hun veranderingsproces. Docent zijn bij Sonnevelt vind ik een rijke aanvulling op mijn solo bestaan als therapeute. Ik vind het fijn om deel uit maken van een team en studenten op te leiden tot kindercoach, waarin ik mijn kennis en ervaring over kan dragen.

Positieve houding

Innerlijke veerkracht. Vanuit een positieve houding, de juiste mensen om mij heen, zin geven aan het leven. Gezond blijven door voldoende te bewegen, lekker en gezond te eten en tussen alle drukte door aandacht te geven aan mezelf.

Hele plaatje

Sonnevelt past bij mij vanwege de holistische benadering in al hun opleidingen. Kijken naar het hele plaatje. En ook de saamhorigheid, we gaan er met z’n allen voor om mensen om ons heen te raken.

Mijn achtergrond

Ik heb 25 jaar in het basisonderwijs gewerkt, in alle groepen. Daarnaast heb ik Remedial Teachingwerk gedaan, jong-risico-kinderen begeleid en kinderen met een verstandelijke beperking op weg geholpen in het reguliere onderwijs.

Mijn werkveld

Ik heb 10 jaar avond- en weekenddiensten gewerkt als doktersassistente in de huisartspraktijk en ook gewerkt in de horeca waarbij ik veel mensenkennis heb opgedaan. Verder doe ik nog vrijwilligerswerk aan de andere kant van het spectrum: met senioren, 75+'ers. Na de opleiding Integratief Kindertherapeute aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in 2005 ben ik mijn eigen praktijk gestart. IKT Praktijk Eigen Wijsheid. Sinds ik bij Sonnevelt werk heb ik diverse andere opleidingen gedaan om mezelf te ontwikkelen en mijn werkveld uit te breiden. Ik ben inmiddels ook Gewichtsconsulente en Stresscounselor.

Yvonne over...
docent Ada Volkers

Iedere week op zaterdag weer een feest om de les te hebben. En ik wil daarbij benadrukken dat Ada Volkers, onze leerkracht, hele goede leerzame en gezellige lessen gaf. Nu staat het diploma ingelijst in m’n kamer en ben super trots dat ik het heb!

— Yvonne Kramers —