Docent

Anita Kouwenberg

“Door lichaamsbeweging en werken vanuit mijn hart kom ik tot vitaal leven.”

Kennis overdragen

Ik ben in 1996 afgestudeerd als Integrale Massage Therapeut. Door de jaren heen ben ik me steeds meer gaan specialiseren in het voorkomen van stress gerelateerde klachten. Na jaren in mijn praktijk cliënten te hebben mogen begeleiden, werd ik enthousiast om mijn kennis over te dragen aan studenten Integrale Massage Therapie.

In contact komen met jezelf

Door aanraking (massage) kun je weer in contact komen met je zelf; het voelen van je lichaam. Hierbij kunnen er processen op gang komen die (weet ik uit eigen ervaring) bevrijdend kunnen werken. Dit geef ik graag door aan mijn cliënten en studenten. Tevens is het mooi om te weten dat de studenten ook weer deze ervaring door geven aan hun cliënten.

Lichaam en geest in balans

Vitaal leven is voor mij dat lichaam en geest in balans zijn. Door lichaamsbeweging en werken vanuit mijn hart kom ik tot vitaal leven.

Hoe ik mijn kennis wil uitdragen

De visie van Sonnevelt opleidingen ‘raken’ en ‘geraakt worden’, sluit naadloos bij mij aan, hoe ik in het leven sta en hoe ik mijn kennis uit wil dragen.

Mijn achtergrond

Ik heb bijna 25 jaar in de gezondheidzorg gewerkt (9 jaar bij dementerende ouderen, 14,5 jaar bij mensen met een verstandelijke beperking en mensen met autisme). Integrale Massage Therapie heb ik met goed gevolg afgerond bij HOLOS en ik heb het diploma behaald bij Touch Pro Stoelmassage. Tot slot heb ik bij Sonnevelt opleidingen de opleiding tot Stresscounselor positief afgesloten en tevens daar ook diverse interne opleidingen gevolgd.

Mijn vakgebied

Ik heb al jaren een eigen massagepraktijk aan huis wat ik combineer met lesgeven bij Sonnevelt als docent Lichaamsgericht Coach. Verder geef ik in diverse bedrijven stoelmassage op het werk.