Docent

Anja van der Pol

“Het is inspirerend om met een groep te werken; samen te ontdekken en te groeien.”

Van zorg naar onderwijs

Ik werkte jarenlang als verpleegkundige in de zorg. Van daaruit rolde ik het onderwijs in: ik wilde graag zorgprofessionals opleiden; mijn kennis, ervaring en enthousiasme delen. Tevens werkte ik in het bedrijfsopvangteam van een ziekenhuis: organiseren en uitvoeren van steun aan collega’s die ingrijpende gebeurtenissen meemaakten. Dat bracht mij op het pad van coaching. Inmiddels begeleid ik mensen vanuit mijn coachpraktijk – ik werk graag buiten in de mooie natuur rond Harderwijk. Daarnaast ben ik opleider en geef ik trainingen. Het is inspirerend om met een groep te werken; samen te ontdekken en te groeien. Het is écht een mooi proces om daar ondersteunend in te zijn. Hiernaast werk ik nog steeds in een hospice als verpleegkundige; een rijke omgeving – mee mogen lopen met mensen in de laatste fase van hun leven. Wat mij betreft een enorm voorrecht.

Wat het leven te bieden heeft

Bij vitaal leven denk ik aan verbinding met de mensen om mij heen, genieten van wat de natuur ons te bieden heeft. Enthousiast gebruik maken van wat het leven te bieden heeft en dit inzetten voor een mooiere wereld!

Steentje bijdragen

Ik heb ondervonden dat Sonnevelt een enthousiaste club is met een duidelijke visie die staat voor kwaliteit. Daar voel ik mij in thuis en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Met elkaar mooie opleidingen neerzetten!

Mijn vakgebied

Al mijn werk- en levenservaring zet ik in, in de opleiding tot Seniorencoach en Stervensbegeleider. Werken met senioren spreekt mij aan omdat het een wijze doelgroep is met heel specifieke behoeften en problematiek. Stervensbegeleiding heeft mijn hart. Het is onderdeel van mijn werk in het hospice. Het gaat om werkelijk ontmoeten, met aandacht bij de ander zijn. Ik voel mij bevoorrecht dat ik met mensen in deze fase van hun leven mag optrekken.