Ontvang nu 500 euro Sonnevelt budget voor je opleiding in maart! Meer >

Docent

Anna Hecheltjen

“Er is niets leuker dan over eten praten, en het gedrag en de gevoelens die daarbij horen.”

Het kriebelde om de uitdaging aan te gaan

Dit heeft het lot voor mij bepaald. Ik was al een tijdje werkzaam in de praktijk toen er opeens een telefoontje kwam. Sonnevelt Opleidingen was op zoek naar een diëtiste die lessen kon verzorgen. Tijdens de kennismaking voelde ik meteen een klik. Het kriebelde om de uitdaging aan te gaan: een jaar lang een klas begeleiden! Ik zag er naar uit om er zowel voor mezelf, als voor de groep een boeiende ervaring van te maken.

Een brug slaan

Wat mij inspireert om les te geven? Hoe heerlijk is het om met een groep enthousiastelingen bij elkaar te komen en over onderwerpen te leren die mij raken?!  Er is niets leuker dan over eten praten, en het gedrag en de gevoelens die daarbij horen. Daarnaast is het super om een brug te kunnen slaan tussen de opleiding Gewichtsconsulent ('regulier') en Natuurvoedingsadviseur ('alternatief').

Lekker in mijn vel

Vitaal leven betekent lekker in mijn vel zitten omdat ik doe wat ik leuk vind en goed voor mezelf zorg op zowel emotioneel, als fysiek gebied. 

Op mijn plek

Bij Sonnevelt Opleidingen wordt er gekeken naar de mens. Het contact onderling is warm en ik voel me verbonden met het team. Dit zijn allemaal belangrijke punten voor mij om me op mijn plek te voelen. Daarnaast biedt Sonnevelt mij ook een platform om te doen wat ik leuk vind.

Mijn achtergrond

Na mijn VWO-diploma in Duitsland gehaald te hebben, ben ik naar Nederland geëmigreerd om HBO Voeding en Diëtetiek te studeren. Ik heb tevens bij Sonnevelt de opleidingen Stresscounselor (heet nu Stress en Burn-out Coach), Vernieuwend Coachen en Natuurvoedingsadviseur afgerond en een vegetarische kookopleiding gevolgd bij de Groene Kookacademie.

Mijn vakgebied

In mijn eigen praktijk begeleid ik mensen bij het veranderen van hun eet- en leefpatroon. Vegetarisch en  veganistische (natuur)voeding is mijn specialisatie. Naast lesgeven, verzorg ik ook kookworkshops (“niet lullen over eten maar doen”). Ook voor vegetarische en biologische catering kun je bij mij terecht. Voeding is de rode draad.

Nathalie over...
docent Anna Hecheltjen

"Wat ik vooral prettig vind aan Anna is dat ze ons, als we even in paniek zijn of in de stress omtrent de opleiding, ze ons weer met beide benen op de grond kan zetten. Door het klein te houden qua denken en dicht bij onszelf te blijven. Anna geeft les op een prettige en inspirerende manier, waarbij ze vooral ons ook de ruimte laat om zelf na te denken en een eigen mening te vormen over bepaalde zaken." 

— Nathalie Pronk —