Docent

Ans van Gestel

“Ik houd er van om stil te staan bij het leven, dat altijd in beweging is, en waar dagelijks wat te leren valt.”

Kennisoverdracht

Mijn hele werkend leven heeft in het teken gestaan van lesgeven en begeleiden. Aanvankelijk in het reguliere onderwijs, en daarna in het speciaal onderwijs. Daarbij stond naast kennisoverdracht, de sociaal emotionele ontwikkeling en het begeleiden van groepsprocessen centraal.

Allerleukste werk ter wereld

Sinds 2009 ben ik als docent verbonden aan Sonnevelt Opleidingen. Daarmee heb ik nu het allerleukste werk ter wereld, omdat ik naast mijn eerdere opleidingservaring ook mijn diepe interesse in de innerlijke wereld van wat mensen beweegt kan combineren en uitdragen. Ik vind het fantastisch om mensen mee te nemen in de processen naar hernieuwd (zelf)vertrouwen in hun intuïtie en innerlijke wijsheid. Ik houd er van om stil te staan bij Het Leven, dat altijd in beweging is, en waar dagelijks wat te leren valt. In het lesgeven, maar ook voor mij persoonlijk, is veiligheid de basis voor veranderingsprocessen. Het inspireert mij te mogen zien dat in de lessen ruimte is voor ieders heelheid.

Veerkracht, balans, rust en ontspanning

Door zelf zo positief in het leven te staan als ik doe, gekoppeld aan mijn enthousiasme voor dit mooie vak en de inhoud daarvan, geniet ik van de kleine dingen die uiteindelijk steeds weer de Grote Dingen blijken te zijn. Dat alles leidt naar veerkracht, balans, rust en ontspanning; voor mij is dat Vitaal Leven!

Als een handschoen

Sonnevelt Opleidingen past mij als een handschoen, omdat de filosofie en de mensen die daar werken, net als ik raken en geraakt willen worden. Deze open mind set van energie geven en ontvangen is erg stimulerend.

Mijn achtergrond

Na mijn docentopleiding aan de Pedagogische Academie heb ik me in eerste instantie gericht op bijscholingen gerelateerd aan het onderwijs. Daarna kreeg mijn interesse in persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit vorm in allerlei cursussen op het gebied van bewustwording. Zo kwam ik bij Sonnevelt Opleidingen terecht en deed ik daar de opleiding tot Energetisch Therapeut en de Kindercoach opleiding. Ook de opleiding tot Nieuwetijdstherapeut en NLP heeft me plezier, kennis en inzicht gegeven. Later heb ik genoten van de Kleine Tiki, een opleiding tot kunstzinnig en dynamisch coach.

Mijn vakgebied

Momenteel werk ik met veel plezier en liefde als docent bij Sonnevelt en bij de Kleine Tiki. Ik heb een eigen praktijk waar ik vooral kinderen en ouders begeleid. Mijn levenservaring en opleidingen die ik heb gedaan, maken dat ik daarbij kan putten uit allerlei bronnen