Docent, Kindercoach

Arjen Mettrop

“Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken.”

Mijn visie verbreden

Tijdens de opleiding gaan de ontwikkeling tot kindercoach en de persoonlijke ontwikkeling van studenten, hand in hand. Het is prachtig om hier als docent aan bij te kunnen dragen door met veel enthousiasme en passie kennis te delen, te putten uit eigen ervaringen en te zorgen voor een veilige, prettige sfeer. Daarnaast leer ik zelf van iedere lesdag én van iedere student en helpt het mij mijn visie te verbreden.

Luisteren

Luisteren náár elkaar en leren ván elkaar loopt als een rode draad door mijn werkzame leven en zit ook nu verweven in alle activiteiten die ik als coach en docent onderneem. Ik hou van groepsdynamiek, ruimte gevend aan elk individu en daarbij kijkend wat het is dat ons verbindt.

Goed in mijn vel zitten

“Als je doet wat je leuk vindt hoef je nooit te werken” zei Gandhi. Zorg dat je vooral doet waar je passie ligt en wat jou drijft, zodat je de dingen die energie vragen gemakkelijker kunt dragen. Een vitaal leven betekent verder voor mij; goed in je vel zitten, mentale weerbaarheid ontwikkelen en zorgen voor een balans waar je jezelf prettig bij voelt.

Geen trucjes

Bij Sonnevelt leer je geen trucjes of een rol, maar word je uitgedaagd de kindercoach te worden die aansluit bij al jouw (levens)ervaring, waarden en persoonlijke interesses. Hierdoor is aan het einde van de opleiding geen enkele kindercoach hetzelfde, maar delen we allemaal wel eenzelfde holistische blik op (de ontwikkeling van) kinderen en een passie voor ons vak.

Mijn achtergrond

Na jaren als HR-adviseur in de zorg gewerkt te hebben, heb ik in 2016 mijn hart gevolgd en me ingeschreven voor de opleiding tot Kindercoach bij Sonnevelt. Na afronding van de opleiding, ben ik min of meer blijven hangen en heb ik de kans gekregen om mij te ontwikkelen als docent. Ondertussen ben ik mijn kindercoachpraktijk gestart en richt ik mij daarin met name op kinderen die in aanraking komen met ziekte of rouw.

Mijn vakgebied

Naast mijn kindercoachpraktijk en het docentschap bij Sonnevelt, leid ik een organisatie die zich richt op het vergroten van kennis en vaardigheden bij ouders, met betrekking tot opvoeden. Dit doen wij bijvoorbeeld door thema-avonden te organiseren op scholen, waarbij wij, samen met lokale deskundigen, ouders uitnodigen met elkaar in gesprek te gaan over opvoedvraagstukken.

Sabrina over...
docent Arjen Mettrop

“Wat Arjen zo bijzonder maakt? Door zijn manier van communiceren wordt ik rustig en ontspannen. Hij geeft je het gevoel dat je niet zenuwachtig hoeft te zijn voor het onbekende en dat als je trouw aan jezelf blijft het goed gaat komen. Jij bent zelf tenslotte het belangrijkste. Dit is ook het waardevolste waar ik achter ben gekomen tijdens deze opleiding. Je bent krachtiger dan je denkt. Iedereen doet het op z’n eigen manier. En heerlijk om te horen dat er tijdens deze opleiding geen goed of fout is. Ik ben Arjen zeer dankbaar met alles wat hij mij over mezelf heeft geleerd. Ik ken mezelf nu beter en vind mezelf weer leuk. Dank je wel en je bent een waardevolle docent.”

— Sabrina Kooijman —