Docent

Astrid te Winkel

“Als er dan geleidelijk tijdens de lesdag kwartjes vallen over hoe het nu werkt in je lijf en dat wanneer studenten naar huis gaan blijkt dat ze er écht wat aan hebben gehad...dan is dat zo inspirerend.”

Voor ik het wist stond ik voor de klas

Tijdens de lessen (van het eerste jaar) van 'Trainer Hormoonfactor' kwam het onderdeel spijsverteringsstelsel maar mondjesmaat aan bod. Voor mij als darmtherapeut erg jammer, zeker omdat daar de kern van veel gezondheidsproblemen liggen. Waar ik kon, gaf ik wat aanvullende informatie. En dat sloot mooi aan op de lesstof. Van het één kwam het ander, en voor ik het wist stond ik voor de klas om les te geven. Super leuk om te doen. Nu werk ik niet alleen met cliënten, maar mag ik ook met de studenten van Sonnevelt Opleidingen mijn kennis en passie delen.

Kwartjes vallen

Zoveel mensen hebben darm/spijsverteringsklachten, dus ik heb al het geluk dat mijn lesinhoud daardoor erg interessant en verhelderend kan zijn. En als er dan geleidelijk tijdens de lesdag kwartjes gaan vallen, over hoe het nou werkt daar binnen in je lijf en bij het naar huis gaan blijkt dat de studenten er écht wat aan hebben gehad...dan is dat zo inspirerend. Dan ga ik zeer voldaan weer naar huis en heb ik mijn doel bereikt, meer mensen bewust maken van de bijzondere werking van het spijsverteringsstelsel.

Doen waar je blij van wordt

Doen waar je blij van wordt, waar je passie ligt. En zeker ook goed voor jezelf zorgen.  
‘Walk your talk’. Gezonde voeding (80-20 regel) – Beweging/sport – stress/ontspanning – leuke dingen ondernemen - goede gesprekken – humor – uitdagingen aangaan – groeien (door vallen en opstaan, of beter gezegd door staan en opvallen).

Mensenmens

Ik ga voor kwaliteit en ben een mensenmens. En dát vind ik bij Sonnevelt ook terug. De variatie in het studieaanbod. Het meedenken van alle collega's. De sfeer. Flexibele houding. Kortom, fijn om voor te mogen werken.

Mijn achtergrond

Na jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt heb ik het roer omgegooid en ben ik mijn eigen praktijk gestart in Winterswijk. Ik kan mijn zakelijke achtergrond (marketing en management) hier goed bij gebruiken. En daarnaast ben ik steeds meer gaan studeren op het gebied van gezondheid. (ooh en het is toch verslavend)  Een greep uit de diverse  opleidingen die ik heb gevolgd; - Orhtomoleculaire Geneeskunde (volgens de kPNI), – stresscounselling, – Darmtherapie, – Colonhydrotherapie, – Trainer Hormoonfactor, – Detox Coach.

Mijn grote passie: mensen en hun gezondheid en vitaliteit. Het lichaam zit zo bijzonder en fascinerend in elkaar, ik kan me er elke dag weer over verwonderen. Het is dankbaar werk iemand verder te kunnen helpen met zijn of haar zoektocht naar gezondheid en vitaliteit, vaak na jaren van klachten te horen krijgen dat ze er ’mee moeten leren leven’ omdat er klinisch niets aantoonbaar mis is. Of dat er wel een ziekte is gediagnosticeerd, maar daar dan niets meer aan te doen zou zijn.

Als je dan door een complementaire aanpak vooruitgang boekt…..niets mooiers dan dat.

En dat het kan, ondanks dat artsen aangeven dat het nooit zou lukken en voeding geen invloed heeft op de gezondheid, zelfs na stevige ernstige ziekte/klachten….daar ben ik zelf het bewijs van!

Mijn vakgebied

Ik heb een eigen praktijk in Winterswijk als Orthomoleculair- en Natuurgeneeskundig therapeut  met als specialisatie Darmtherapie en daarnaast verzorg ik Detoxkuur-vakanties in Winterswijk.