Docent

Carola Derksen

“Ik wil je inspireren door je actief te laten ervaren en al je zintuigen te laten gebruiken. Hierdoor raak je verbonden met wat jou voedt vanuit het perspectief van de natuurvoeding.”

Je eigen natuur tot bloei laten komen

Na mijn opleiding aan de Hotelschool, een studie tot docent consumptieve technieken heb ik een jarenlange leidinggevende carrière gevolgd in het commerciële bedrijfsleven. Na verloop van tijd ontstond bij mij de wens om mijn interesse in voeding en het begeleiden van mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling weer op de voorgrond te zetten.

Het proces naar een vitaler leven vergt moed. Patronen doorbreken, openstaan voor verandering en jezelf overgeven aan de natuurlijke cyclus. Ook je voeding en gewoon goed voor jezelf zorgen zijn onderdeel van dit veranderproces. Het begint echter met bewustwording. Als docent wil ik vanuit het vakgebied Natuurvoeding een bijdrage leveren aan die bewustwording.

Wat inspireert jou om les te geven

Ik stem mij af op de groep, maar vooral op jou als individuele student. Ik ben geïnteresseerd in jouw verhaal, ik luister, stel vragen, confronteer, en samen komen we tot de kern. Natuurvoeding vormt daarbij het uitgangspunt.  Ik wil je inspireren door je actief te laten ervaren en al je zintuigen te laten gebruiken. Hierdoor raak je verbonden met wat jou voedt vanuit het perspectief van de Natuurvoeding.  Dit zorgt voor energie en maakt het mogelijk om tot bloei te komen.

Wat betekent vitaal leven voor jou?

De meest passende definitie van ‘vitaal leven’ is voor mij: díe dingen doen die het leven in mij en rondom mij bevorderen. Als iedereen op deze basis de keuzes in het leven maakt zou de wereld er een stuk mooier uitzien. Toch?

Waarom past Sonnevelt bij jou?

Sonnevelt opleidingen biedt, als holistisch opleider, een professioneel kader waarbinnen ik een veilige lesomgeving kan creëren. Eerlijk, open en respectvol.

Mijn achtergrond

Naast opleidingen in de praktische natuurgeneeskunde, Natuurvoeding en de opleiding tot Orthomoleculair KPNI Therapeut heb ik mijn coaching kennis en vaardigheden verder uitgebreid met opleidingen tot Kindercoach en Mental Coach. Ik volg regelmatig vakspecifieke cursussen, workshops en bijscholingen.

Mijn vakgebied

Na het begeleiden van cliënten vanuit mijn eigen praktijk ben ik mij volledig gaan toeleggen op mijn docentschap. Daarnaast  verzorg ik adviestrajecten op het gebied van vitaliteit en voeding, coaching, training en workshops voor bedrijven.