Ontvang nu 500 euro Sonnevelt budget voor je opleiding in maart! Meer >

Docent

Eefke Brouwer

“Een kind weer laten stralen is mijn missie! ”

Mijn missie: kinderen laten stralen!

De combinatie van bezig zijn met kinderen en een rol kunnen spelen in hun ontwikkeling en (psychologisch) welzijn heeft mij ertoe bewogen om vanuit het bedrijfsleven 9 jaar geleden de overstap naar onderwijs en coaching te maken. Dagelijks begeleid ik kinderen in mijn kindercoach praktijk “Kindercoach Eefke” in Herwijnen op het gebied van hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid, (faal)angsten, piekeren, vol hoofd, perfectionisme, pesten en weerbaarheid. Hier haal ik enorm veel voldoening uit. Een kind weer laten stralen is mijn missie! En wat is er mooier als je dat door kan geven aan anderen die dit ook als hun missie in het leven voelen en dit waar willen maken.

Het proces als inspiratiebron

Het inspirerende van lesgeven is voor mij dat de student zelf een heel proces doormaakt. En dit onderliggende proces zorgt ervoor dat deze persoon groeit in wie hij is en wat hij kan. Wat fijn om dit te mogen begeleiden als docent en coach. Pure persoonlijke ontwikkeling en acceptatie van jezelf is een onderdeel van lesgeven dat ik prettig vind. Niet alleen de student maar ook de docent kan altijd stappen blijven maken. Gelukkig zijn we nooit klaar om over onszelf en de wisselwerking met anderen te leren.

Vitaal gezond van lijf en geest

Een vitaal leven is voor mij een gezond leven in lijf en geest. Dat betekent dat ik probeer gezond te eten, drinken en bewegen. Veel tijd met mijn gezin met 3 kinderen door te brengen want ik houd van verbinding en ben een familiemens. Een vitale geest is voor mij een geest die bezig blijft met persoonlijke ontwikkeling en uitdaging. Sonnevelt past bij mij omdat dit opleidingsinstituut procesgerichte opleidingen aanbiedt en gericht is op een vitaal leven. Tevens is Sonnevelt een bedrijf met een warme uitstraling en hart voor mensen.

Mijn achtergrond

Jarenlang heb ik als hoofddocent in het hoger onderwijs (HBO) gewerkt. Op het moment dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging en ik zelf 3 kinderen had heb ik een kindercoachopleiding gevolgd om de overstap te maken naar een eigen kindercoach praktijk. Inmiddels heb ik me verder gespecialiseerd in hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid en een Master Toegepaste Psychologie, specialisatie kind en jeugd, afgerond.

Mijn werkveld

In mijn kindercoachpraktijk “Kindercoach Eefke” komen kinderen in de basisschool leeftijd (4 t/m 12 jaar) en begin van de puberteit (t/m 15 jaar). We gaan aan de slag om de kwaliteiten en talenten in te zetten om uitdagingen op school en thuis aan te gaan en zich weer lekker in hun vel te voelen. Mijn moto is dan ook: laat je kind weer stralen! En ik straal als dat lukt.